Gegratineerde Hartige Wentelteefjes met Uiencompote

Allerhande
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 uien grof gesnipperd
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 3 – 4 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 6 sneetjes donker Twents volkorenbrood
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan.
  • Voeg de ui toe en laat deze met deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Schep regelmatig om.
  • Voeg het kerriepoeder toe aan de ui en bak nog 1-2 minuten zonder deksel.
  • Roer regelmatig door.
  • Meng de abrikozenjam door het uienmengsel.
  • Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren in een diep bord los met de melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
  • Halveer de sneetjes brood diagonaal en wentel ze één voor één door het eimengsel.
  • Leg ze in een ander diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover.
  • Laat 10 minuten weken.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
  • Druk de sneetjes brood stuk voor stuk aan beide kanten in de geraspte kaas.
  • Bak ze per 4 in de hete olie goudbruin.
  • Leg de gegratineerde wentelteefjes dakpansgewijs op de borden en serveer de uiencompote ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer met een winterse salade van witlof, veldsla en rode kool.
  • Voor een extra smaakdimensie kun je een vleugje balsamicoazijn toevoegen aan de uiencompote.
  • Deze hartige wentelteefjes zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar kunnen ook geserveerd worden als een smakelijk bijgerecht bij een brunch.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch