Hazelnootmaantjes
Hazelnootmaantjes
Deze maantjes zijn er ook in een pinda-versie maar hazelnoten geven een heel andere, heerlijke smaak aan deze koekjes….
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
———————————————————————————————
Ingrediënten:
- 40 gram poedersuiker
- 270 gram bloem
- 70 gram hazelnoten (fijngemalen )
- 80 gram hazelnoten (grof gemalen )
- 1 snufje zout
- 1 theelepel vanillie-essence
- 1 eigeel
- ¼ koffielepel bakpoeder
- 3 eetlepel(s) oranjebloesemwater
- 3 eetlepel(s) melk
Bereidingswijze:
- Meng in een kom de bloem, het zout, het bakpoeder, de poedersuiker, de fijngemalen hazelnoten en de vanille met elkaar.
- Voeg er dan de gesmolten roomboter aan toe en vermeng en verkruimel het deeg tussen je vingers.
- Klop het eigeel los en vermeng dat met de melk en het oranjebloesemwater.
- Vermeng dat met het bloemmengsel.
- Kneed het deeg goed, dek het dan af en laat 15 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en maak daar balletjes van.
- Maak van elk balletje een rolletje en vorm dat tot een maantje.
- Bestrijk die met een kwastje met wat melk en bedek ze goed met de grofgehakte hazelnoten.
- Leg de maantjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet die in de voorverwarmde oven.
- Laat 20-25 bakken.
- Je kunt de maantjes, als je dat wilt, overgieten met een suikersiroop of een siroop van warmgemaakte honing.
———————————————————————————————
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook