Recepten

Hazelnootmaantjes

Hazelnootmaantjes

Deze maantjes zijn er ook in een pinda-versie maar hazelnoten geven een heel andere, heerlijke smaak aan deze koekjes….
Recept categorieën Koek, Noten
Land van herkomst Marokko
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: 50plusser.nl
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Meng in een kom de bloem, het zout, het bakpoeder, de poedersuiker, de fijngemalen hazelnoten en de vanille met elkaar.
  • Voeg er dan de gesmolten roomboter aan toe en vermeng en verkruimel het deeg tussen je vingers.
  • Klop het eigeel los en vermeng dat met de melk en het oranjebloesemwater.
  • Vermeng dat met het bloemmengsel.
  • Kneed het deeg goed, dek het dan af en laat 15 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en maak daar balletjes van.
  • Maak van elk balletje een rolletje en vorm dat tot een maantje.
  • Bestrijk die met een kwastje met wat melk en bedek ze goed met de grofgehakte hazelnoten.
  • Leg de maantjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet die in de voorverwarmde oven.
  • Laat 20-25 bakken.
  • Je kunt de maantjes, als je dat wilt, overgieten met een suikersiroop of een siroop van warmgemaakte honing.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept