Gestoofde Hazenachterboutjes met Romige Paprikasaus en Knolselderijpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter of margarine
  • 8 hazenachterboutjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 rode paprika’s in stukjes gesneden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • ½ pot wildfond à 380 ml
  • dl volle rode wijn
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden
  • 4 aardappels vastkokend, geschild en in blokjes gesneden
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit 2 eetlepels olie en boter in een pan.
  • Wrijf de hazenachterboutjes in met zout en peper en braad ze aan in de hete boter.
  • Blus af met wat water en laat ze ongeveer 40 minuten sudderen in de voorverwarmde oven, waarbij je ze regelmatig keert.
  • Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit de ui en paprika gedurende 3 minuten zachtjes aan.
  • Roer de chilipoeder, kaneel en tijm erdoor.
  • Voeg de wildfond en rode wijn toe en laat de paprika en ui in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Pureer de paprika en ui met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen de knolselderij en aardappels in weinig water met zout in 10 à 15 minuten gaar.
  • Giet af en stamp ze fijn.
  • Voeg de slagroom en 25g boter toe en klop het geheel met een mixer tot een smeuïge, romige puree.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje kaneel.
  • Laat de hazenachterboutjes op kamertemperatuur komen en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verwarm vier borden voor.
  • Roer de paprikasaus door het bakvet, schraap eventuele aanbaksels los en verwarm het geheel zachtjes tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Verwarm de knolselderijpuree zachtjes.
  • Verdeel de hazenachterboutjes over vier warme borden.
  • Schik de knolselderijpuree naast de boutjes.
  • Lepel wat paprikasaus over de boutjes en druppel ook wat langs de rand van de puree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze heerlijke gerecht met een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot, die de rijke smaken van het gerecht aanvult.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees / Wild
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij