Hazenrugfilet met cranberrysaus
Allerhande december 2003
Ingrediënten
- 100 ml rode port
- 50 g suiker
- 250 g cranberry's verse
- 2 maal 2 hazenrugfilets op kamertemperatuur
- 25 g boter
Instructies
- In pan port met suiker aan de kook brengen en 2-3 minuten laten inkoken.
- Cranberry's erdoor scheppen en op laag vuur 7-8 minuten zachtjes verwarmen, tot bessen beginnen te knappen.
- Saus eventueel laten afkoelen en afgedekt bewaren.
- Oven voorverwarmen op 150 °C.
- Hazenrugfilets op snijplank leggen en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn.
- Met cocktailprikker vaststeken.
- In koekenpan boter verhitten.
- Filets in ca. 2 minuten rondom bruinbakken.
- Vlees in schaal leggen en in oven in 6-8 minuten van binnen rosé laten worden.
- Intussen cranberrysaus door bakvet roeren en saus kort verwarmen.
- Filets schuin in plakken snijden en op vier warme borden leggen.
- Saus erover en ernaast scheppen.