Hazenrugfilet met cranberrysaus

Allerhande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 ml rode port
  • 50 g suiker
  • 250 g cranberry's verse
  • 2 maal 2 hazenrugfilets op kamertemperatuur
  • 25 g boter

Instructies

  • In pan port met suiker aan de kook brengen en 2-3 minuten laten inkoken.
  • Cranberry's erdoor scheppen en op laag vuur 7-8 minuten zachtjes verwarmen, tot bessen beginnen te knappen.
  • Saus eventueel laten afkoelen en afgedekt bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • Hazenrugfilets op snijplank leggen en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn.
  • Met cocktailprikker vaststeken.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Filets in ca. 2 minuten rondom bruinbakken.
  • Vlees in schaal leggen en in oven in 6-8 minuten van binnen rosé laten worden.
  • Intussen cranberrysaus door bakvet roeren en saus kort verwarmen.
  • Filets schuin in plakken snijden en op vier warme borden leggen.
  • Saus erover en ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Wild