Heldere Bouillon Met Koriander Muntpesto
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 25 gram koriander
- 15 gram munt
- 25 gram pijnboompitten
- 2 tomaat
- 125 gram tahoe
- 2 bosuitjes
- 9 dl runderbouillon eventueel van tablet
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- peper zout
- 3 eetlepels croûtons met peterselie
Instructies
- Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
- Was de koriander en de munt en laat ze uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de tahoe in blokjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Hak de knoflook, gember, koriander, munt, pijnboompitten en het citroensap in een keukenmachine fijn.
- Schenk de olie in de draaiende machine en meng tot een egale pasta.
- Breng die op smaak met ruim peper en wat zout.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de tomaten, tahoe en bosui toe en warm 2 minuten door.
- Verdeel de pesto over de borden, schep de soep erop en bestrooi met de croûtons.
Variatietip:
- Vervang voor een vegetarische soep de runderbouillon door kruiden- of groentebouillon.
- Of: Met peterselie-muntpesto:
- Vervang de koriander door een gelijke hoeveelheid peterselie.
Croûtons
- Snijd 4 witte boterhammen zonder korstjes in dobbelsteentjes.
- Verhit in een koekepan 2 eetlepels olie en bak ze in 5 minuten knapperig.
- Bestrooi met peper en zout.
Variatietip:
- Fruit in de olie eerst een geperst knoflookteentje en voeg dan het brood toe.
- Of: Besmeer de boterhammen, voordat u ze in blokjes snijdt, met pesto.