Heldere bouillon met worteltjes en zeewier

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere bouillon met worteltjes en zeewier

Heldere bouillon met worteltjes en zeewier

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

Bereidingswijze

  • Maak 200 gr worteltjes schoon en snijd ze in reepjes.
  • Halveer 3 blaadjes nori (gedroogde zeewier) en knip of snijd ze in heel dunne reepjes.
  • Maak 1 dunne prei schoon en snijd hem in heel dunne ringetjes.
  • Breng 1 pot gevogeltefond (inh. ± 380 ml) met 5 dl water en 1 kippenbouillontablet aan de kook, voeg de worteltjes toe en kook ze in ± 3 minuten beetgaar.
  • Schep er de nori, de prei en 100 gr eiermie door en breng de soep weer aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en breng de soep op smaak met 2 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels droge sherry en eventueel peper en zout.
  • Serveer direct.