Heldere groentesoep
Ingrediënten
- 100 gram gehakt
- 300 gr gesneden soepgroenten
- 100 gram vermicelli
- 1 ½ liter runderbouillon
- 40 gram aardappelzetmeel
- zout
- peper
- maggi
- peterselie
- bieslook
Instructies
- Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.
- Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van.
- Kook de balletjes 15 minuten in het kokende water gaar.
- Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar.
- Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon.
- Breng deze weer aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het geheel een uur trekken.
- Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe.
- Maak de soep op smaak met wat peper, zout en water.
- Breng de soep aan de kook en bindt deze met het aangemaakte aardappelmeel.
- Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan de soep toe.