Herfststoofpotje

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak boerenkool deelblokjes diepvries
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 schaaltje speklapjes ca. 250 g
  • 1 schaaltje Provençaals gekruide runderreepjes ca. 300 g
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 dl rode wijn
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 winterwortels
  • zout
  • peper

Instructies

  • Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Speklapjes in grove stukken snijden en in ca. 5 minuten krokant bakken.
  • Runderreepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Aardappelschijfjes, wijn, 400 ml water en bouillontablet toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Winterwortels schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Wortel aan vlees toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Boerenkool toevoegen en stoofpot op smaak brengen met zout en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees / Vlees