Kaasfondue met Nederlandse Tint en Rauwkost

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 14 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram Leerdammer kaas
  • 300 gram belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml groentebouillon van tablet
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2-3 eetlepels jenever of korenwijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Om te dippen:

  • Blokjes grof volkorenbrood of roggebrood
  • Kleineroosjes bloemkool rauwe of gekookte
  • Repen komkommer
  • wortelballetjes Beetgaar gekookte
  • Radijsjes
  • Cherrytomaatjes
  • bleekselderij
  • venkel

Instructies

  • Snijd de korst van beide kaassoorten en rasp de kaas met een kaasrasp.
  • Halveer het teentje knoflook en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
  • Breng de groentebouillon in de fonduepan aan de kook.
  • Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door de warme bouillon tot alle kaas gesmolten is.
  • Los de maïzena op in de jenever en roer dit samen met de mosterd door het kaasmengsel.
  • Laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
  • Breng de kaasfondue op smaak met zout en peper.
  • Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel en serveer met de diverse dipmogelijkheden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de rijke smaak van de kaasfondue en de diverse rauwkost.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 38 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch