Zelfgemaakte Pizzasaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 blik tomaten 400 g
  • 8 takjes verse tijm blaadjes geritst
  • 3 takjes oregano fijngehakt
  • 1 takje verse salie fijngehakt
  • ½ takje verse rozemarijn fijngehakt
  • Basilicum fijngehakt
  • Gemalen peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verhit een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  • Schenk de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook hierin aan.
  • Voeg, wanneer de ui glazig wordt, de tomaten uit blik toe.
  • Breng dit langzaam aan de kook en voeg alle kruiden, behalve de basilicum, toe.
  • Laat de saus ongeveer 5 minuten sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de fijngehakte basilicum toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tips:
Als je te veel saus hebt voor één pizza, vries de rest dan in voor een volgende keer.

Wijnadvies:

Deze zelfgemaakte pizzasaus past goed bij een lichte rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn zullen de tomaten en kruiden in de saus complementeren zonder te overheersen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch