Hongaarse goulashsoep met rode bonen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkenspoelet
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gram aardappels
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikjes kidneybeans
  • 500 gram tomaat
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 bouillontablet
  • peper zout
  • 1 Spaanse peper
  • 1 pakje diepvries prinsesseboontjes

Instructies

  • Snijd het vlees in kleine blokjes.
  • Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten mooi bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en laat ze even meestoven.
  • Voeg de tomatenpuree, de uitgelekte bonen, de tomatenmoes, het chilipoeder en de bouillon toe, kruid met peper en zout en giet er 1/2 liter water bij.
  • Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Voeg ze bij de soep en laat deze ± 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg 15 minuten voor het einde van de gaartijd de boontjes toe.

Lekker met stokbrood.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Soep
    Land van herkomst Hongarije