Hummus van Allerhande

Snel te maken
Porties: 8 personen
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel sesamzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel citroensap
  • mespunt suiker
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepel peterselie verse / fijngehakt

Instructies

  • Sesamzaad in droge koekenpan ca. 2 minuten verwarmen en heel licht roosteren.
  • Knoflook pellen en halveren.
  • In keukenmachine kikkererwten met 2 à 3 eetlepels vocht uit blikje, sesamzaad, knoflook, yoghurt en 1 eetlepel olie tot gladde crème pureren.
  • Citroensap toevoegen en nogmaals kort pureren.
  • Hummus op smaak brengen met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper.
  • Overdoen in ondiepe kom en met theelepel spiraalvormig inkerven.
  • Bedruppelen met 1 eetlepel olie en bestrooien met paprikapoeder.
  • Peterselie erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Bijgerecht
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch