Hure van wild konijn met witbier en vossebessensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 kg konijn
  • boter
  • 2 ui
  • 7,5 dl wit bier
  • 125 gram suiker
  • 3 gelatineblaadjes van ca. 3 gr. elk
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel azijn
  • 200 gram vossebessen
  • enkele plukjes veldsla
  • peper & zout

Instructies

De dag vooraf

  • Verdeel het konijn in stukken.Smelt een nootje boter en bak er de konijnestukken in.Pel de uien , snipper ze fijn en voeg deze vervolgens bij het konijn. Laat even stoven alvorens het te bevochtigen met het bier. Voeg er 25 gr. Suiker aan toe en laat ca. 45 min. gaarkoken. Neem de stukken konijn uit het vocht en laat de saus verder inkoken tot er ca. 3dl overblijft. Trek het vlees van de beenderen en lag dit in een langwerpige terrine van ca. 20 cm. Week de gelatineblaadjes, knijp ze uit en los ze op in de koijnesaus. Breng op smaak met peper en zout en giet dit mengsel in de terrine. Laat zeker 12 uur opstijven in de koelkast.

De dag zelf

  • Snij de sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in zeer fijne reepjes. Pers de sinaasappel uit. Breng 2 dl water, samen met 100 gr suiker, het sinaasappelsap en de azijn aan de kook. Voeg er de vossebessen aan toe en kook deze gaar. Mix de vossebessensaus fijn, giet ze door een zeef, voeg er de reepjes sinaasappelschil aan toe en laat de saus nog even inkoken. Laat de saus vervolgens afkoelen.
  • Zet de terrine enkele ogenblikken in heet water, snij de zijkanten los en stort de hure op een snijplank. Snij er plakken van ca 1cm. af en leg deze per 2 op een bord. Gier er wat vossebessensaus rond. Versier de borden met enkele blaadjes veldsla. Serveer de hure met toasten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Feestdagen etc Herst