In venkel gestoofde konijnenbout

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 4 konijnenbouten
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 3 eetlepels anijsdrank bijv. pernod
  • 100 ml venkelthee
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Venkel wassen en in dunne plakken snijden; venkelgroen bewaren.
  • Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien.
  • In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruinbakken.
  • Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen.
  • Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen.
  • Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45-60 min. gaarstoven. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
  • In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 min. roerbakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden.
  • Konijnenbouten in warme schaal leggen en in oven (175°C)of onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Champignons door venkel scheppen.
  • Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over vier borden verdelen.
  • Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Wild