Indiase Karbonade Curry met Bloemkool

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades in stukken gesneden (eventueel botje verwijderd)
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus 400 ml
  • 400 gram rijst
  • 1 bloemkool schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
  • 1 paprika schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
  • Bak de stukken schouderkarbonade in ongeveer 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Schenk de pot Indiase currysaus bij het vlees en breng het geheel tegen de kook aan.
  • Laat het vlees in de saus in ongeveer 25 minuten garen.
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en stukjes paprika toe aan het vlees en laat ze de laatste 10 minuten meekoken.
  • Breng de Indiase curry op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Shiraz uit Australië past goed bij de pittige smaken van deze Indiase karbonade curry.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vlees
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij