Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Flensjes met Kip

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor de saus:

Instructies

  • Maak van de bloem, melk, eieren, zout en olie een beslag en laat dit even rusten.
  • Bak dunne flensjes van het beslag.
  • Leg de flensjes apart tot gebruik.
  • Marineer de kipfilet in peper, zout, 5-kruidenpoeder, sojasaus en olie.
  • Bak de kipfilets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
  • Snijd de lente-uien, komkommer, Chinese champignons en gebakken kip in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Plaats een rekje of opengemaakt conservenblikje in een wok, vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
  • Vul de flensjes met een dun laagje saus en vul met kip, komkommer, lente-ui, paddenstoelen, en rol ze op.
  • Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar).
  • Plaats het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met een deksel en laat het 10 minuten stomen.

Notities

Serveer 1 tot maximaal 2 flensjes per persoon.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Aziatische kruiden met groente en basmati rijst

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zalm
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en leg de zalm erin om te marineren.
  • Laat zeker 1 uur staan!
  • De groente wokken in wok olie en de rijst koken
  • De zalm even op keukenpapier leggen en doe de saus bij de groente
  • De zalm in gloeiend hete olie bakken, 5 min.
  • Zet het vuur uit en draai de zalm.
  • 2 min laten liggen.
  • De huid eraf halen!
  • Opdienen samen met de groente en de rijst.