Aalbessen Vlaai Gelei

Naar een oud recept /Uit het Kookboek verzamelde recepten – Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g verse aalbessen
  • 500 ml water
  • 2 g visgelatine
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Spoel de aalbessen af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Breng het water aan de kook in een pan.
  • Voeg de aalbessen, visgelatine en suiker toe.
  • Roer goed door.
  • Voeg het kaneelstokje toe aan het mengsel en laat het geheel op middelhoog vuur koken totdat de bessen zacht zijn en de suiker is opgelost.
  • Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
  • Verwijder het kaneelstokje en pureer het mengsel met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  • Plaats een fijne zeef of kaasdoek over een kom en giet het mengsel erdoorheen om de gelei van de zaden en schillen te scheiden.
  • Druk met de achterkant van een lepel om alle vloeistof eruit te persen.
  • Giet de gelei in een glazen pot of kom en laat het volledig afkoelen.
  • Zet het dan minstens een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Aalbessen Vlaai Gelei op een schotel als dessert of als topping voor bijvoorbeeld pannenkoeken of ijs.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart