Zeevruchten Sauté met Krokante Aardappelen
porties: 4 personen
ingrediënten
- 3 aardappelen
- 400 g zeevruchten mosselen, venusschelpen, zaagjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ chilipeper
- 1 tomaat
- Peterselie
- Frituurolie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ½x½ cm.
- Leg ze in koud water om het zetmeel eraf te spoelen.
- Was de zeevruchten grondig.
- Verwijder de baarden van de mosselen en spoel de venusschelpen grondig om al het zand te verwijderen.
- Pers de knoflook uit in een grote pan met olijfolie en de fijngesneden chilipeper.
- Voeg de venusschelpen toe en laat ze 1 minuut op hoog vuur stoven met het deksel op de pan.
- Voeg daarna de mosselen en zaagjes toe.
- Snijd de tomaat in stukjes, voeg deze toe aan de zeevruchten, strooi er peterselie over en laat alles nog 5 minuten stoven.
- Frituur de aardappelen in hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schep de zeevruchten uit hun kookvocht en haal de helft ervan uit hun schelpen.
- Zeef het kookvocht en giet het in de borden.
- Voeg de aardappelen en zeevruchten toe en serveer.