Recept afdrukken
No ratings yet

Zeevruchten Sauté met Krokante Aardappelen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ½x½ cm.
  • Leg ze in koud water om het zetmeel eraf te spoelen.
  • Was de zeevruchten grondig.
  • Verwijder de baarden van de mosselen en spoel de venusschelpen grondig om al het zand te verwijderen.
  • Pers de knoflook uit in een grote pan met olijfolie en de fijngesneden chilipeper.
  • Voeg de venusschelpen toe en laat ze 1 minuut op hoog vuur stoven met het deksel op de pan.
  • Voeg daarna de mosselen en zaagjes toe.
  • Snijd de tomaat in stukjes, voeg deze toe aan de zeevruchten, strooi er peterselie over en laat alles nog 5 minuten stoven.
  • Frituur de aardappelen in hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de zeevruchten uit hun kookvocht en haal de helft ervan uit hun schelpen.
  • Zeef het kookvocht en giet het in de borden.
  • Voeg de aardappelen en zeevruchten toe en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeepaling met Broccolipuree

Hondshaai
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Voor het pocheervocht:

Bereidingswijze

  • Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en de aardappelen gaar in gezouten water met het groentebouillonblokje.
  • Bereid de visbouillon met het kruidenblokje en pocheer de vis ongeveer 7 minuten hierin.
  • Houd de gepocheerde vis warm in aluminiumfolie in de oven op 70°C.
  • Neem een deel van het pocheervocht en laat dit tot de helft inkoken. Voeg room en dille toe, en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  • Pureer de broccoli en aardappelen, en voeg de kruiden en het ei toe, samen met een scheutje olijfolie.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, leg de vis overgoten met de saus en bestrooi met peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Echte Saoto Soep

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Suriname
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in miniatuur frietjes, zo klein mogelijk.
  • Verhit royale hoeveelheid zonnebloemolie in een wok en frituur de aardappeltjes tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de kipfilets, laat ze afkoelen en pluk ze in kleine hapklare reepjes.
  • Hak de ui en knoflook fijn,snijd de laos in schijfjes en het citroengras in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan, fruit hierin de knoflook en ui.
  • Laat het even afkoelen en voeg vervolgens water, de salambladeren, citroengras,
  • pimentkorrels en laos toe.
  • Voeg ook een paar ongesneden selderijstengels toe.
  • Laat dit zachtjes doorkoken.
  • In de tussentijd snijd je de spitskool, hak je de selderij en als je dit nog niet hebt gedaan, kook je ook de rijst en eieren.
  • Breng de getrokken bouillon op smaak met Maggiblokjes.

Voor elke kom soep:

  • Voeg eventueel wat rijst en een ei toe aan de bodem van de kom.
  • Leg daar wat kip bovenop.
  • Plaats een beetje spitskool bovenop de kip en voeg vervolgens wat tauge toe.
  • Bestrooi de soep met mini-frietjes en gebakken uitjes.
  • Garneer met wat selderij.
  • Giet de bouillon eroverheen.
  • Serveer deze soep met ketjap-sambal.

Tips / Opmerkingen

Het is belangrijk om de bouillon direct voor het serveren over de overige ingrediënten te gieten, zodat ze lekker knapperig en smaakvol blijven.
Dit gerecht vereist wat voorbereidingstijd, maar is perfect om aan een grote groep mensen tegelijk te serveren.
Stel een tafel op met alle ingrediënten en plaats de bouillon in het midden.
Op deze manier kunnen gasten zichzelf bedienen naar eigen smaak, en jij kunt je bezighouden met je gasten.
Je kunt de 'mini-frietjes' ook kant-en-klaar kopen bij de toko.
Geniet van deze heerlijke authentieke Saoto Soep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Crabsalade

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Snijd de wortel in zeer kleine vierkantjes.
  • Halveer de zilveruitjes.
  • Snijd 2 geroosterde paprika's in heel kleine blokjes.
  • Snijd de uien fijn.
  • Laat de doperwtjes uitlekken.
  • Laat 2 lepels kappertjes uitlekken.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Pluis 1 pakje surimisticks uit in lange reepjes met een vork.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze door elkaar zonder te roeren, om te
  • voorkomen dat het een aardappelpuree wordt.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak een sausje met de staafmixer van mayonaise, yoghurt, sap van augurk, suiker, tomatenketchup, Worcestershire-saus, ui en appel.
  • Meng de saus door het aardappelmengsel, zorg ervoor dat het niet te nat wordt.
  • Bak een plakje bladerdeeg tot een mooie bloem op 200 °C.
  • Pluis ook de overige surimisticks uit.
  • Bedek een mooie schaal met sla, gevolgd door een deel van het aardappelmengsel, een deel van de surimi, en herhaal dit in drie lagen totdat alles is opgebruikt.
  • Garneer de schaal met diverse soorten vis, ananas, doperwtjes, wortel, peperoni, kerstomaatjes en andere gewenste ingrediënten.
  • Laat je creativiteit de vrije loop.
  • Plaats het bladerdeegbakje bovenop de salade en schep er namaak kaviaar in.
  • Garneer met repen citroenschil die je hebt getrokken met een zester.

Recept afdrukken
No ratings yet

Corned Beef Schotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smelt boter in een pan en fruit de fijngesneden uien tot ze gaar zijn.
  • Voeg de geschilde aardappelen toe en voeg water toe totdat de aardappelen volledig onder water staan.
  • Snijd de corned beef in plakjes en leg deze bovenop de aardappelen.
  • Voeg zout toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten koken.
  • Serveer in diepe borden en voeg een scheut azijn toe naar smaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Basisrecept Oosterse Frikandel

Recept categorieën: Vlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak van de ingrediënten een samenhangende bal.
  • Deze bal is de basis voor verschillende variaties van frikandellen zoals frikandel goreng, frikandel panggang, frikandel basah, gevulde tomaten, gevulde paprika, gevulde komkommer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frittata di patate

een heerlijke Italiaanse aardappelomelet. Dit gerecht is vegetarisch en perfect voor een smakelijke maaltijd.
Recept categorieën: Ei
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen gaar (je kunt ze schillen voordat je ze kookt of na het koken).
  • Prik er met een vork in om te controleren of ze gaar zijn.
  • Ze moeten zacht zijn maar niet te zacht 0om te pureren.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  • Laat ze afkoelen.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Voeg de aardappelpuree toe aan de losgeklopte eieren.
  • Meng goed.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan het eimengsel.
  • Tomaten kunnen naar smaak worden toegevoegd; meestal worden ze in blokjes gesneden.
  • Voeg zout, peper en de fijngehakte muntblaadjes toe aan het mengsel.
  • Meng alle ingrediënten grondig.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur.
  • Voeg een beetje boter en olijfolie toe aan de pan en laat de boter smelten.
  • Giet het eimengsel in de hete pan en spreid het gelijkmatig uit.
  • Kook de frittata op een laag vuur. Je kunt een deksel op de pan leggen om de bovenkant te helpen stollen.
  • Als de onderkant van de frittata goudbruin is en de bovenkant bijna gestold, kun je ervoo kiezen om de frittata om te draaien.
  • Dit kan lastig zijn, dus je kunt ook de bovenkant bruin maken onder een hete grill in de oven.
  • Als de frittata aan beide kanten gaar is en goudbruin, haal je hem uit de pan.
  • Snijd de frittata in punten en serveer heet.
  • Het is heerlijk als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als koude snack.

Tips / Opmerkingen

Geniet van je Frittata di patate, een heerlijke Italiaanse aardappelomelet!

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische frittata

Recept categorieën: Ei
Land van herkomst: Mexico
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in een pan met weinig wateren wat zout gedurende 20minuten, tot ze beet gaar zijn.
  • Giet ze af en stoom ze enkele minuten goed droog.
  • Snijd ze in plakken.
  • Klop de eieren los met de peterselie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
  • Verhit 20 g boter in een koekenpan en fruit de ui gedurende 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de suiker en azijn toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Leg de aardappelen in de pan en daarop de gekaramelliseerde ui.
  • Schenk het eimengsel erover, zet het vuur laag en bak de frittata gedurende 20 minuten tot de onderkant bruin is.
  • Doe de deksel op de pan om de bovenkant helemaal te laten stollen of zet de pan kort onder de grill.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruit salade met kaas

Recept categorieën: Kaas, Nagerecht, Salade
Land van herkomst: Nederland
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze daar na uitlekken.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Schil de appel,boor het klokhuis eruit, snijd deze in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Pel de banaan, snijd deze in plakjes en besprenkel deze met citroensap.
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Rol de plakjes ham op.
  • Bak de spekblokjes uit.
  • Voeg de zuurkool toe,leg een deksel op de pan en laat de zuurkool 5minuten zachtjes stoven.
  • Schep er dan de rozijnen, appelblokjes en kaneel door en leg er de plakjes banaan op.
  • Stoof het zuurkool mengsel nog 5 minuten.
  • Giet de aardappelen af,stamp ze fijn en roer er de melk,nootmuskaat en peper door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het zuurkool mengsel.
  • Leg de rolletjes ham en de ananasschijven op de zuurkool.
  • Schep de aardappelpuree er boven op en bestrooi het met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal 15 minuten voorverwarmde oven van 180ºC.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coq au Vin van haantjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: ChatGTP

Bereidingswijze

  • Snijd de haantjes in 4 stukken en leg ze in een pot.
  • Voeg de ingrediënten van de marinade toe (dit de avond ervoor doen en afgedekt in de koelkast zetten).
  • Haal de haantjes uit de marinade en laat ze uitlekken.
  • Wentel ze door gekruide bloem en bak ze in boter tot ze goudbruin zijn.
  • Bak in dezelfde boter de marinadegroenten tot ze kleur krijgen en voeg ze bij de haantjes.
  • Giet de marinade door een zeef en voeg deze toe aan de haantjes samen met de bruine fond.
  • Laat op zacht vuur ongeveer 45 minuten garen.
  • Verwijder de marinadegroenten.
  • Kleur de garnituren (spekblokjes) en ontvet ze.
  • Blancheer de zilveruitjes gedurende 8 seconden in kokend water, pel ze, glaceer ze in wat boter met suiker, voeg water toe en laat ze garen.
  • Snijd de champignons in vieren en stoof ze gaar onder deksel.
  • Voeg deze garnituren toe aan de haantjes en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Bind de saus en breng op smaak.
  • Maak aardappelpuree.
  • Voor het soezendeeg: Verwarm 1/4 liter water met 100 g boter tot de boter is gesmolten.
  • Voeg in één keer 150 g bloem toe en droog deze.
  • Voeg van het vuur af één voor één 3 eieren toe.
  • Meng 350 g van dit deeg met de aardappelpuree.
  • Maak quenelles met 2 lepels en bak ze af in de frituur.