Recept afdrukken
No ratings yet

Rundervinken met hutspotgroenten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 25 g boter verhitten en rundervinken rondom bruinbakken.
  • Vuur lager zetten en vlees in 20 minuten gaar laten worden, regelmatig keren.
  • In hapjespan ui in rest van boter 2 minuten fruiten.
  • Wortel toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper, scheutje water toevoegen en groenten met deksel op pan in 15 minuten gaarstoven.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden en mosterd erdoor roeren.
  • Groenten over vier borden verdelen.
  • Puree en rundervink ernaast serveren

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel knoflookpuree

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok 1 eetlepel olie verhitten en champignons met helft van knoflook 2 minuten bakken.
  • Paprika en groentemix toevoegen en nog 5-7 minuten roerbakken, tot groente beetgaar is.
  • Op smaak brengen met Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Kabeljauwfilet met zout, peper en 1 eetlepel bloem bestrooien.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en filets ca. 4 minuten per kant bakken.
  • Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Rest van olie en knoflook erdoor roeren.
  • Vis over de borden verdelen, groenten en aardappelpuree ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde speklapjes met bietenpuree

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 minuten verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden.
  • Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden.
  • Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan.
  • Warme puree en bieslook erdoor scheppen.
  • Puree met deksel op pan warm houden.
  • In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 minuten per kant bruinbakken.
  • Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden.
  • In achtergebleven bakvet appel 2-3 minuten al omscheppend bakken.
  • Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met rucolastamppotje

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Vis, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • In kommetje boter mengen met komijn, citroensap, zout en peper.
  • Zalmfilet halveren, op bakplaat leggen en bestrijken met 1 el komijnboter.
  • Bakplaat onder hete grill schuiven en zalmfilets in 6-8 min. bijna gaar grillen.
  • Laatste minuut puree met kokend water bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rucola, cherrytomaatjes en 1 el komijnboter erdoor roeren en stamppotje nog even doorwarmen.
  • Stamppotje op twee borden scheppen, zalmfilet erop leggen en rest van komijnboter erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Preistamppot met ham, kaas en pesto

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 Uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Stamppot, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan prei op zacht vuur in ca. 5 minuten verwarmen.
  • Intussen in pan 2 1/2 dl water aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en inhoud van zakje aardappelpuree door kokend water roeren.
  • Prei, pesto en ham-kaasblokjes door aardappelpuree scheppen.
  • Preistamppot over vier borden verdelen.
  • Garneren met enkele blaadjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

energie 680 kcal
eiwit 28 g
koolhydraten 67 g
vet 33 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met snelle zuurkool

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkenshaas na elkaar bereiden in de magnetron, volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel wassen, in parten snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel in stukjes snijden.
  • In braadpan boter verhitten en appel en ui ca. 3 minuten bakken.
  • Zuurkool laten uitlekken, toevoegen en ca. 3 minuten meeverwarmen.
  • Intussen aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Zuurkool over vier borden verdelen.
  • Aardappelpuree erop scheppen.
  • Varkenshaas in plakken snijden en erop leggen.
  • Garneren met groente en kruidenboter (uit schalen).

Recept afdrukken
No ratings yet

Tilapia met geitenkaaskorst

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Korsten van brood snijden en inkeukenmachine brood verkruimelen.
  • Kaas raspen.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Broodkruimels met kaas en peterselie mengen.
  • Tilapia in ovenschaal leggen en met kaas-broodmengsel bestrooien.
  • Tilapia in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken.
  • Komkommers schoonmaken, halveren en zaadlijsten verwijderen.
  • Komkommers in plakjes snijden of schaven.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • Komkommer en ui met dressing mengen.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Tilapia met puree en komkommersalade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Puree met gebakken tomaten

Snel te maken.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Tomaten wassen, in stukjes snijden, in ovenschaal leggen en besprenkelen met olie, peper en zout.
  • Knoflook pellen en snipperen en over tomaten verdelen.
  • Tomaten ca. 15 minuten in oven bakken.
  • Intussen salami in blokjes snijden.
  • Olijven in ringetjes snijden.
  • Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Salami en olijven door puree scheppen.
  • Sla in slaschaal doen, gebakken tomaten erover verdelen en azijn erover sprenkelen.

Tips / Opmerkingen

Puree serveren met salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met noten roomsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Groenten bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en fijn snipperen.
  • Noten hakken (in keukenmachine).
  • Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In pan boter verhitten en ui ca. 2 minuten bakken.
  • Kaas en noten toevoegen en zachtjes verwarmen.
  • Kipfilet ca. 2 minuten in magnetron verwarmen op vol vermogen (700 Watt).
  • Kipfilet schuin in plakjes snijden.
  • Kipfilet serveren met saus, puree en groenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentemix met kabeljauwmootjes

Snel te maken en slank
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Grote bloemkoolroosjes kleiner snijden.
  • Kabeljauwfilet in mootjes snijden, bestrooien met zout en peper.
  • In pan boter verhitten.
  • Champignons en paprika ca. 3 minuten bakken.
  • Bloemkool en bodempje water toevoegen.
  • Kabeljauwmootjes er voorzichtig tussenleggen.
  • Groente en vis in ca. 7 minuten gaar koken.
  • Intussen aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Groentesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kabeljauwmootjes op vier borden leggen.
  • Elke filet in 3 tot 4 mootjes snijden.
  • Groente afgieten en naast vis scheppen.
  • Groentesaus erover schenken.
  • Aardappelpuree erbij serveren.