Aardappeltjes en broccoli met pijnboompitten en pesto

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen met rode schil Bildtstar
  • 300 gram broccoli
  • 5 gedroogde tomaatjes in olie
  • 3 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 2 takjes basilicum
  • 11/2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) pesto
  • peper zout

Instructies

  • Boen de aardappelen goed schoon of schil ze en snijd ze in dunne partjes.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge wok of koekenpan al omscheppend goudbruin en neem ze uit de pan.
  • Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
  • Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de aardappelpartjes omscheppend in ± 15 minuten goudbruin.
  • Voeg de broccoli en de tomaatreepjes toe en bak ze omscheppend ± 5 minuten mee.
  • Schep de pesto erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de pijnboompitten en de basilicum.
  • Lekker met een pasta en een stukje vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch