Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische pindabouillon

Recept categorieën: Bouillon, Voorgerechten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de pindakaas, sambal en kruiden toe en roer met een garde tot de pindakaas is opgelost.
  • Voeg de alfalfa toe.
  • Verdeel de bouillon over 4 soepkommen.
  • Knip de tuinkers af en strooi over de bouillon.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Etchart Cafayate Torrontés


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met tonijnsalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In zeef tonijn laten uitlekken.
  • 2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
  • In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
  • Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
  • Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
  • Alfalfa erover verdelen.
  • Salade erover verdelen.
  • Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene salade van Tina de Vries

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Was de veldsla grondig.
  • Meng de slasoorten met de maïs.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Garneer de salade met de feta, de geroosterde pitjes en de alfalfa.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk vlak voor het serveren over de salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Huisgemaakte kippenleverpaté

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Hamlap in heel kleine blokjes snijden.
  • Mandarijn schoonboenen en 1 theelepel van schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Hamblokjes in kom mengen met mandarijnrasp, salie en peper.
  • In keukenmachine kippenlevertjes met speklap, room, ei, 1 theelepel zout en peper tot gladde massa laten draaien.
  • Hammengsel erdoor spatelen.
  • Ingevette vorm bekleden met plakken ham; ham over zijkant laten hangen om straks bovenkant van paté mee af te dekken.
  • Vleesmengsel in vorm scheppen.
  • Ham erover dichtvouwen en afdekken met aluminiumfolie.
  • Vorm in braadslede zetten.
  • Kokend water in braadslede schenken tot 2 cm onder rand van vorm.
  • Paté in oven in ca. 1 uur gaar laten worden.
  • Vorm uit oven nemen.
  • Vrijgekomen vocht (vrij veel) afgieten.
  • Paté op plank storten en laten afkoelen.
  • Paté luchtdicht in plasticfolie verpakken en in koelkast bewaren.
  • Glad mes in heet water dompelen en van paté 8 dunne plakken afsnijden.
  • Voor elke plak mes opnieuw schoonvegen en in heet water dompelen.
  • Paté met alfalfa op bord leggen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fusion rolletjes

snel te maken
Totale tijd10 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Wraps
Land van herkomst: Fusion
porties: 18 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bosui schoonmaken, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden.
  • Surimisticks in reepjes snijden.
  • Tortilla's's op werkplek leggen en met chillisaus bestrijken.
  • Bosuitjes, alfalfa en surimi erover verdelen.
  • Tortilla's's oprollen, vaststeken met cocktailprikkers en eventueel bijsnijden.
  • Elke Tortilla's schuin in 6 plakken snijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenplakjes met alfalfa-ricotta

Snel te maken
Totale tijd10 minuten
Recept categorieën: Amuse, Gevogelte, Kalkoen
Land van herkomst: Italië
porties: 8 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Brood in broodrooster goed bruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Ricotta met vork fijnmaken.
  • Bieslook, mosterd en selderiezout erdoor mengen.
  • Mayonaise gladroeren met mierikswortel en brood ermee bestrijken.
  • Sneetjes halveren.
  • Plakjes kalkoenfilet oprollen en op elk half sneetje brood twee rolletjes leggen.
  • Met twee theelepels ovaaltjes uit ricottamengsel vormen en op kalkoenfilet leggen.
  • Garneren met alfalfa.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met wortel en zalm

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vruchtvlees van 1 rode paprika in kleine blokjes.
  • Klop een dressing van 6 eetlepels Maleise roerbakolie, 2 eetlepels fijngehakte bakgember, 2 eetlepels sinaasappelsap, peper en zout.
  • Kook 250 gr in schuine stukjes gesneden boswortelen 5 minuten in water met zout.
  • Schep de dressing erdoor en laat afkoelen.
  • Schep er vlak voor het serveren de paprika, 200 gr zalmsnippers en 75 gr alfalfa door.
  • Garneer met 3 eetlepels grofgeknipte bieslook.

Tips / Opmerkingen

Variaties:
- Vervang de worteltjes door 200 gr in reepjes gesneden rauw andijvie. Lekker met een meergranenbol.
- Vervang de worteltjes door 250 gr vieren gesneden aardbeien en 4 in reepjes gesneden bosuitjes. Lekker met een warme tortilla. Lekker met een gepofte aardappel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaassalade met gemberdressing

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In vergiet alfalfa onder koud stromend water afspoelen.
  • Gember in dunne plakjes snijden.
  • Gembersiroop, azijn en olie tot sausje roeren.
  • Sausje op smaak brengen met zout en peper.
  • Peperbessen in kommetje met bolle kant van eetlepel fijnwrijven.
  • Aan sausje toevoegen.

BEREIDEN:

  • Helft van sausje door alfalfa scheppen.
  • Alfalfa over midden van bordjes verdelen.
  • Kaas er bovenop leggen.
  • Rest van sausje over kaas verdelen.
  • Gemberplakjes er omheen leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met vierkantjes roggebrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stapelsalade

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Salade, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of de oven en snijd ze overlangs doormidden.
  • Leg ze op bordjes met de geroosterde kant naar onderen en verdeel er 3/4 van de aardappelsalade over.
  • Schep de geraspte wortel erop.
  • Snijd het vruchtvlees van de paprika in lange repen en verdeel die over de wortel.
  • Schep de rest van de aardappelsalade erop en plooi er 2 plakken ham op.
  • Garneer met een toefje alfalfa.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Alfalfa-salade met gerookte kalkoenfilet

Recept categorieën: Gevogelte, Kalkoen, Salade
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer de azijn, de sojasaus, de sesamolie, de olie en wat zout en peper tot een sausje en schep de alfalfa erdoor.
  • Snijd de paprika in 6 mooie dunne ringen.
  • Verdeel de alfalfa-salade over 2 bordjes, leg de paprikaringen erop, knip de koriander erboven fijn en strooi er de seroendeng over.
  • Rol de plakjes kalkoenfilet losjes tot roosjes op en zet die naast de salade.