Recept afdrukken
No ratings yet

Tabbouleh met burgers

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng 350 ml water aan de kook met het tablet groentebouillon.
  • Doe de bulgur in een diepe kom en giet hier de bouillon overheen.
  • Dek dit in zijn geheel af met een bord en laat het ongeveer 5 minuten stomen.
  • Meng de gare bulgur met de fijngesneden kruiden en groeten en breng op met zout, peper en citroensap naar smaak.
  • Bak de burgers ca. 4 minuten om en om goudbruin in een scheut bakken en braden en serveer ze met de bulgur.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht smaakt heerlijk in combinatie met humus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met salsa verde en asperges

Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Salsa verde:

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes van de kruidenbosjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten van de salsa verde in een keukenmachine tot een grove massa.
  • Haal ongeveer 1 cm van de onderkat van de asperge af.
  • Kook de asperges voor 4 minuten in kokend water.
  • Bak de Alpro® soya Burgers in een scheut Bakken & Braden, 4 minuten om en om tot goudbruin.
  • Serveer de asperges met de burger en wat salsa verde er overheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met pilafrijst en babaganoush

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vleesvervangers
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de babaganoush:

Bereidingswijze

  • Spoel de rijst goed schoon onder koud water.
  • Smoor de ui 5 minuten in een diepe pan in een klein beetje olijfolie en voeg hierna de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen aan toe, totdat de rijstkorrels glanzen.
  • Giet vervolgens de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat 20 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan, totdat alle vocht is opgenomen.
  • Strooi daarna de cashewnoten over de rijst.
  • Voor de babaganoush: snij de aubergines in blokjes en bak ze gaar in de pan.
  • Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen.
  • Voeg ten slotte de Yofu en de geroosterde hazelnoten toe.
  • Bak de Alpro soya Burgers 4 minuten om en om goudbruin in een beetje olie of Alpro® soya Bak & Braad.
  • Serveer de Fruit filets met de rijst en de babaganoush.

Tips / Opmerkingen

Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met een involtini, rolletjes van courgette, ricotta, pijnboompitten, rozijnen en tomaten saus

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat.
  • Leg stukjes knoflook bovenop de tomaten.
  • Strooi de verse tijm takjes er over heen.
  • Giet er een scheut olijfolie over en breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats de bakplaat in de oven gedurende 20 minuten.
  • Snij de courgette in de lengte in plakken van een ½ cm dik.
  • Smeer de plakken in met wat olijfolie.
  • Bak deze plakken ca. 2 minuten aan iedere kant in een grillpan.
  • Breng de courgettes op smaak met zout en peper na het bakken.
  • Snij de rucola fijn.
  • Meng de ricotta, rozijnen, pijnboompitten en een eetlepel olijfolie door elkaar.
  • Breng op smaak met zout, peper, een beetje citroen rasp en gesnipperde knoflook.
  • Meng de gesneden rucola er door heen.
  • Leg een flinke schep van het mengsel op een courgette plak.
  • Rol de courgette plak, met het ricotta mengsel erin, op.
  • Haal de bakplaat met de gehalveerde tomaten uit de oven en pureer ze met een staafmixer totdat het een smakelijke saus is geworden.
  • Bak de burgers in Alpro®soya Bak&Braad, om en om gedurende 4 minuten, tot ze goud bruin zijn gekleurd.
  • Leg een schep tomatensaus op het bord.
  • Leg de involtini op de saus.
  • Halveer de burgers en leg de halve burgers tussen de involtini.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met bospeen, hazelnoot, salie en pomme duchesse

Recept categorieën: Noten, Zuidvruchten
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de oven aan op de gril stand en kook ondertussen de aardappelen met een beetje zout voor ongeveer 20 minuten.
  • Pureer de aardappelen, voeg de Alpro® soya gezond smeren toe samen met de eierdooier en meng het geheel door elkaar.
  • Doe het mengsel in een spuitzak.
  • Breng bakfolie aan op de bakplaat en spuit torentjes.
  • Zet de torentjes vervolgens onder de grill totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 8 minuten.
  • Snipper een ui fijn en fruit in de pan.
  • Snij ondertussen de bospeen in schuine stukjes en voeg die toe aan het gefruite ui.
  • Voeg nu ook de salie toe.
  • Laat dit geheel ongeveer 8-10 minuten garen.
  • Bak ondertussen de Alpro® soya Burgers om en om voor circa 4 minuten.
  • Leg de bospeen samen met de burgers op het bord en zet daarnaast het torentje van aardappelpuree.
  • Strooi de hazelnoten over het gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met bietjes en aardappelen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook gedurende 20 minuten.
  • Snipper de ui en snij de bietjes in stukjes.
  • Doe een scheutje Alpro® soya Bak en Braad in de pan en smoor de gesnipperde bietjes gedurende 8 minuten.
  • Bak de Alpro® soya Burgers, 2 minuten aan iedere kant, in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad.
  • Rasp de verse mierikswortel en meng naar smaak met de crème fraiche.
  • Serveer de aardappelen met de bietjes en de burgers.
  • Voeg de saus naar smaak toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ burger met basilicumdressing

Recept categorieën: Barbecue, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Dressing:

Bereidingswijze

  • Snijd alle groenten in stukjes van 2 cm.
  • Verdeel deze over 8 spiesen.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een blender en dresseer deze vervolgens over de spiesjes.
  • Grill de spiesjes op de barbecue met de burgers.

Tips / Opmerkingen

Week de houten spiesjes eerst 30 min in koud water om verbranden te voorkomen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amerikaanse burgers met koolsla

Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes leg ze op een oven schaal.
  • Snijd de rozemarijn en knoflook grof en strooi dit over de aardappelen, besprenkel ze daarna met olijfolie en wat zout en peper.
  • Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.

Bereid vervolgens de koolsla:

  • Snijd het hart uit de witte kool, en snij de overige kool heel fijn.
  • Schil de winterpeen en rasp deze fijn. Schil de uien en snipper ze lekker fijn.
  • Meng de kool, winterpeen en uien samen in een kom en meng er zout, peper en 3 eetlepels mayonaise of tofunaise doorheen.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers ongeveer 4 minuten om en om bruin in de pan met een beetje olie.
  • Serveer de burgers in de broodjes met de sla en koolsla, samen met de oven aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met salsa verde en asperges

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Salsa verde

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes van de kruidenbosjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten van de salsa verde in een keukenmachine tot een grove massa.
  • Haal ongeveer 1 cm van de onderkat van de asperge af.
  • Kook de asperges voor 4 minuten in kokend water.
  • Bak de Alpro® soya Burgers in een scheut Bakken & Braden, 4 minuten om en om tot goudbruin.
  • Serveer de asperges met de burger en wat salsa verde er overheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met pilafrijst en babaganoush

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Ingrediënten voor de babaganoush:

Bereidingswijze

  • Spoel de rijst goed schoon onder koud water.
  • Smoor de ui 5 minuten in een diepe pan in een klein beetje olijfolie en voeg hierna de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen aan toe, totdat de rijstkorrels glanzen.
  • Giet vervolgens de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat 20 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan, totdat alle vocht is opgenomen.
  • Strooi daarna de cashewnoten over de rijst.
  • Voor de babaganoush: snij de aubergines in blokjes en bak ze gaar in de pan.
  • Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen.
  • Voeg ten slotte de Yofu en de geroosterde hazelnoten toe.
  • Bak de Alpro soya Burgers 4 minuten om en om goudbruin in een beetje olie of Alpro® soya Bak & Braad.
  • Serveer de Fruit filets met de rijst en de babaganoush.

Tips / Opmerkingen

Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.