Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Stroganoff
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 pakjes Alpro® soya reepjes licht of pittig gekruid
- 2 el Alpro® soya Bakken & Braden
- 1 el paprikapoeder
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 350 gr champignons
- 1 pakje Alpro® soya Cuisine light
- 150 ml groentebouillon
- 1 citroen
- 2 el gehakte peterselie
- 250 gr rijst
Bereidingswijze
- Zet de rijst op met 350 ml water en 1 theelepel zout.
- Wanneer de rijst kookt, zet deze dan 20 minuten op laag vuur.
- Snipper de uien in kleine blokjes.
- Verwarm een koekenpan met Bak&Braden,voeg de uien toe en smoor ze 5 minuten tot ze glazig worden.
- Bak daarna het paprika poeder 1 minuut mee.
- Voeg vervolgens de champignons en Alpro® soya Reepjes toe en bak het geheel 4 minuten.
- Voeg tenslotte de Alpro® soya Cuisine,Light en de groente bouillon toe,kook alles een paar minuten.
- Breng de stroganoff op smaak met citroensap, zout en peper.
- Strooi de gehakte peterselie over de saus.
- Serveer de stroganoff met de rijst en geniet!
- Deze week gaan we weer variëren op een traditioneel vleesgerecht:Boeuf Stroganoff
- In plaats van rundvlees gebruik ik de pittige reepjes van Alpro, maar je kunt hier ook de licht pittig gekruide variant van nemen.
- Deze reepjes nemen de smaken van de saus extra goed op.