Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Risotto met bloemkool
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kleine bloemkool in kleine roosjes en stronk in kleine blokjes
- 750 ml bouillon van 1 bouillonblokje
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 200 g risottorijst aborio
- 50 ml droge witte wijn
- 1 pakje Alpro® soya Reepjes mild of pittig gekruid
- 125 g rucola
- 50 g oude kaas geraspt
- 1 bosje verse tijm fijngehakt
- Alpro® soya Bakken & Braden
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Kook de blokjes bloemkool in 750 ml bouillon tot ze gaar zijn.
- Pureer met een staafmixer.
- Verwarm een gietijzeren pan met een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
- Fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de rijst toe en bak even mee.
- Blus af met de wijn en een schep bouillon van de bloemkool.
- Blijven roeren en voeg nog een schep bouillon toe als de bouillon is opgenomen.
- Herhaal dit tot de risotto gaar is.
- Verwarm intussen in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
- Bak hierin de bloemkoolroosjes en de Alpro®soya Reepjes tot de reepjes bruin zijn.
- Schep de bloemkoolroosjes en Alpro® soya Reepjes met een deel van de rucola door de risotto als hij bijna gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de risotto af met de rest van de rucola, oude kaas en tijm.