Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse salade met geroosterde paprika

Recept categorieën: Groenten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rooster de paprika 15 minuten in een hete oven op 220°C, tot ze zwart worden.
  • Doe ze daarna 10 minuten in een boterhamzakje en verwijder vervolgens het velletje met water.
  • Verwijder de zaadjes en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de tomaten door de helft en snipper de knoflook fijn.
  • Verwarm de knoflook in een koekenpan met olijfolie, en voeg de uitgelekte bonen, tomaten en paprika toe.
  • Voeg na 2 minuten de tofu blokjes toe.
  • Breng op smaak met oregano, citroen rasp, zout en peper.
  • Scheur de little gems sla en verdeel over 4 borden.
  • Bedek met het Tofu/ bonen- mengsel.
  • Met een lekker vers stokbrood maak je dit gerecht compleet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofunaise

Recept categorieën: Dessert, Saus
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alle ingredienten in een maatbeker en begin met de staafmixer van onderaf te mixen.
  • Beweeg de staafmixer langzaam van de bodem naar boven tot het een gladde massa is geworden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu teriyaki

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan.
  • Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.
  • Schep de Alpro® soya Tofu Basis door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Verwarm in een grote pan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bak hierin de paksoi met de knoflook.
  • Verwarm in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden en bak de gemarineerde Alpro® soya Tofu Basis rondom.

Tips / Opmerkingen

Lekker met noedels of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met passata, kappertjes en zwarte olijven

Land van herkomst: Europa
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan.
  • Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ca. 5 minuten op een laag vuur tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomaten, kappertjes, olijven en oregano toe en sudder nog 2 minuten.
  • Leg de Alpro soya Tofu Basis in een ovenschaal.
  • Bedek met de passata en bak dit 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi met de peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met een korstje van polenta en zongedroogde tomaten

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

Bereidingswijze

  • Meng de rozemarijn en de zongedroogde tomaten met het knoflookpoeder en de fijne polenta.
  • Snij de tofu in 4 stukken van dezelfde grootte.
  • Haal de tofu eerst door de bloem, vervolgens door de melk en afsluitend door het polentamengsel.
  • Bak de tofu om en om goudbruin in een scheut Bakken & Braden.
  • Serveer de tofu met een groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu gnocci met tomatensaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen ca. 30 minuten in de schil tot ze gaar zijn.
  • Zet de ui en knoflook aan in een pan met een scheut Bakken & Braden totdat ze glazig zijn.
  • Voeg de tomaten toe en laat deze 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Schil de aardappelen en pureer ze.
  • Meng de gepureerde aardappel met de bloem en het ei en brokkel de tofu er doorheen.
  • Maak hiervan lange worstjes van vingerdikte en snijd deze in stukjes van 2cm.
  • Markeer deze met een vork.
  • Zet een pan op met ruim gezouten water.
  • Kook de gnocci in het kokende water tot ze drijven.
  • Serveer de gnocci’s met de tomaten saus, basilicum en geraspte parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kokossoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
  • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
  • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tandoori tofu met een frisse komkommer salade

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

Tandori tofu:

  • Verwarm de oven of grill voor op 220 °C.
  • Snij de blokken tofu in 8 stukjes.
  • Maak een marinade van de tandoori pasta, yoghurtvariatie en het sap van een ½ citroen en besmeer de tofu hiermee.
  • Bak de tofu ongeveer 10 minuten in de oven/grill totdat hij goudbruin is gekleurd.

Komkommer salade:

  • Snij de komkommer in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de zaadlijst.
  • Snij vervolgens de komkommer in hele dunne plakjes.
  • Breng op smaak met zout en peper, zoete chili saus en rijst azijn.
  • Serveer de tandoori tofu en de komkommer salade met naanbrood of basmati rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Caesar salade

Recept categorieën: Kaas, Salade, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snijd het brood in grove stukken en besprenkel deze met olijfolie.
  • Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 minuten op 200°C tot croutons.
  • Bak de Alpro® soya reepjes in de koekenpan in een scheut Bakken & Braden.
  • Was en droog de Romeinse sla.
  • Snijd met een dunschiller dunne plakjes parmezaanse kaas.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker.
  • Meng ze met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Meng de sla, de croutons en reepjes samen met 3 eetlepels dressing en garneer de salade met de Parmezaanse kaas.