Zomerse salade met geroosterde paprika
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 blik Borlotti bonen
- 2 gele paprika’s of een pot geroosterde paprika’s
- 250 gr cherrytomaatjes
- 1 teen knoflook
- 1 tak oregano
- 1 blok Alpro® soya Tofu Basis in blokjes
- 2 kroppen little gem sla
- olijfolie
- citroenrasp
Bereidingswijze
- Rooster de paprika 15 minuten in een hete oven op 220°C, tot ze zwart worden.
- Doe ze daarna 10 minuten in een boterhamzakje en verwijder vervolgens het velletje met water.
- Verwijder de zaadjes en snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
- Snijd de tomaten door de helft en snipper de knoflook fijn.
- Verwarm de knoflook in een koekenpan met olijfolie, en voeg de uitgelekte bonen, tomaten en paprika toe.
- Voeg na 2 minuten de tofu blokjes toe.
- Breng op smaak met oregano, citroen rasp, zout en peper.
- Scheur de little gems sla en verdeel over 4 borden.
- Bedek met het Tofu/ bonen- mengsel.
- Met een lekker vers stokbrood maak je dit gerecht compleet.