Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Ribeye met spruitjes en amandel
AllerHande 2005
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 700 g aardappelschijfjes
- 1 ui in ringen
- 200 g champignons gesneden
- 2 ribeyes ca. 400 g
- 450 g spruitjes diepvries
- 100 g amandelen
Bereidingswijze
- In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten en hierin aardappelschijfjes gaar
- bakken.
- In andere pan ui 3 minuten bakken in rest van olie, na 1 minuut champignons toevoegen en
- meebakken.
- Ui-champignonmengsel uit pan nemen en in achtergebleven olie ribeyes aan iedere kant 2-3
- minuten op hoog vuur bruin bakken.
- Op laatste moment ui-champignonmengsel nog even meewarmen.
- Vlees bestrooien met zout en peper naar smaak.
- Intussen spruitjes in 3 minuten beetgaar koken en afgieten.
- Amandelen grof hakken.
- Spruitjes en amandelen door elkaar scheppen.
- Vlees in plakken snijden.
- Aardappelpartjes en spruitjes over vier borden verdelen.
- Vlees ernaast leggen.