Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ribeye met spruitjes en amandel

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten en hierin aardappelschijfjes gaar
  • bakken.
  • In andere pan ui 3 minuten bakken in rest van olie, na 1 minuut champignons toevoegen en
  • meebakken.
  • Ui-champignonmengsel uit pan nemen en in achtergebleven olie ribeyes aan iedere kant 2-3
  • minuten op hoog vuur bruin bakken.
  • Op laatste moment ui-champignonmengsel nog even meewarmen.
  • Vlees bestrooien met zout en peper naar smaak.
  • Intussen spruitjes in 3 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • Amandelen grof hakken.
  • Spruitjes en amandelen door elkaar scheppen.
  • Vlees in plakken snijden.
  • Aardappelpartjes en spruitjes over vier borden verdelen.
  • Vlees ernaast leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Flensje met sinaasappel amandelboter

Allerhande 2004
Recept categorieën: Dessert, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren.
  • In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen.
  • Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren.
  • In kommetje 2 eetlepels boter met honing en dooier loskloppen.
  • Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen.
  • Rasp met amandelen door botermengsel roeren.
  • Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen.
  • In elk schaaltje ½ eetlepels sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 minuten in midden van oven zetten.
  • Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade met noten

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Noten, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Boen 1 sinaasappel schoon, rasp er 1 theelepel oranje schil af en pers de vrucht uit.
  • Snijd van de andere sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
  • Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook.
  • Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij.
  • Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in 10-15 minuten in de oven gaar worden.
  • Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen.
  • Schep de geroosterde amandelen, de stukjes sinaasappel en de peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper.
  • Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij kip.
Kan warm of koud worden geserveerd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Veldsla met nectarine

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • In pan met ruim water en zout aspergepunten in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • In vergiet onder koud stromend water afspoelen.
  • Laten uitlekken.
  • Worst in blokjes snijden en uitspreiden op bakplaat.
  • Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en worst in ca. 5 minuten knapperig bruin roosteren, regelmatig omscheppen.
  • Nectarines wassen en vruchtvlees in dunne partjes snijden.
  • Amandelen grof hakken.
  • In slaschaal azijn met mosterd, olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Veldsla met bietjes, aspergepunten en nectarine erdoor scheppen.
  • Blokjes worst en amandelen erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Voor een vegetarische variant van deze salade kunnen blokjes rookkaas in plaats van blokjes kipgrillworst door de veldsla gemengd worden.
Op die manier blijft de rokerige smaak behouden, die zo mooi contrasteert met het friszoete van de bietjes en de nectarines.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaaskoekjes

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sofie Dumont

Equipment

ingrediënten

Om te doreren:

Bereidingswijze

  • Doe in een kom de bloem, zachte boter samen met de gryère en parmesan.
  • Voeg peper en zout toe en meng kort tot een homogeen geheel.
  • Maak van het deeg worstjes van ongeveer 4 cm doorsnede en 20 cm lang.
  • Zet het deeg minstens 10 minuutjes in de koelkast.
  • Maar langer is zeker geen probleem.
  • Snij met een mes schijfjes van ongeveer 8 mm dikte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de eidooier los met wat melk en doreer alle koekjes.
  • Halveer amandelen en leg op elk koekje een amandel.
  • Bak de koekjes in de oven op 180°C gedurende 10 minuten.
  • Laat afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Je kan het deeg ook een dag op voorhand maken en een nachtje in de koelkast laten
In plaats van amandelen, kan je ook maan- of sesamzaad op de koekjes strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met spekjes en amandelen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Noten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ontbijtspek in 3 minuten knapperig bakken.
  • Uit pan nemen en op keukenpapier laten afkoelen.
  • Amandelen aan bakvet toevoegen en al omscheppend in 3 min lichtbruin bakken.
  • Italiaanse kruiden toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken, zodat alle amandelen bedekt zijn met kruiden.
  • Laten afkoelen.
  • In zeef mandarijntjes laten uitlekken, hierbij 2 eetlepels sap opvangen.
  • In kom mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
  • Rest van olie erdoor kloppen.

BEREIDEN:

  • In slaschaal sla, amandelen, spekjes, mandarijntjes en dressing door elkaar mengen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Charlotte met amandelen

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 6
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop ½ dl room tot Chantillycreme.
  • Verwerk de suiker in de murw gemaakte boter, tot alle suiker is opgelost, voeg er de amandelen en de kirsch bij.
  • Bekleed de bodem en de randen van een Charlotte-vorm (die u eerst licht beboterd hebt) met biscuits.
  • Druk ze vast tegen elkaar aan.
  • De Chantillycreme mengen met het eerste mengsel (amandelen, boter, kirsch) en dit over de biscuits schudden.
  • laat de Charlotte-vorm nu en dan op de tafel botsen, om de pate degelijk te verspreiden.
  • In de vrieskast of de diepvries plaatsen, gedurende ten minste 4 uren.
  • Voor het opdienen de Charlotte uit de vorm halen; dompel de vorm snel in heet water, en keer de cake om op het dienblad, fris serveren.
  • Men ken deze cake omringen met engelse crème.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruit filet met artisjokcrème, snijbonen en een oreganoamandel olie

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Giet het water van de artisjokken en pureer deze in een blender met een ruime eetlepel lekkere extra vierge olijfolie en een eetlepel water.
  • Verwarm de artisjokcrème in een sauspan op een heel laag vuur.
  • Zet een pan op het vuur met water en een snufje zout.
  • Breng aan de kook.
  • Snij de snijbonen in lange strips en voeg deze toe aan de pan met kokend water gedurende 2 á 3 minuten.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Fruit deze 1 á 2 minuten in een scheut Alpro® soya bak en braad en voeg de snijbonen toe.
  • Zet vuur uit en roer door.
  • Maak een smaakvolle oregano amandel olie.
  • Meng de verse oregano, rucola blaadjes, amandelen, het teentje knoflook en 50 ml olijfolie.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.
  • Pureer dit met een staafmixer.
  • Bak de fruit filets goudbruin, om en om, circa 3 minuten per kant.
  • Maak de borden op.
  • Doe een eetlepel artisjokcrème op het bord.
  • Leg hierbij de sliertjes snijbonen.
  • Snij de fruitfilets door midden en leg beide helften ernaast.
  • Tot slot schep je de oregano amandel olie eromheen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met witbiersaus

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak het witloof schoon, was het en snijd het klein.
  • Breng in een pan het witloof met de suiker, nootmuskaat, zout, peper en 2 eetlepels water aan de kook.
  • Verhit het al roerend tot het witloof licht begint te bruinen en kook het afgedekt op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Laat de fond intussen in een pan onafgedekt op hoog vuur tot ± 2 dl inkoken.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Meng 1 eetlepel boter met 1 eetlepel bloem.
  • Bestrooi de zalm met de rest van het bloem.
  • Verhit in een koekenpan de olie en de rest van de boter en bak de zalm in ± 8 minuten gaar; keer de vis halverwege.
  • Hak de Amandelen fijn.
  • Meng het boter-bloemmengsel al roerend door de saus en roer er het bier en de amandelen door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het witloof over 4 borden, leg de zalmfilet erop en schep er op elk bord 3 eetlepels saus omheen.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Serveer met gekookte aardappelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vervierse taart

Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: België
porties: 16 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een voordeeg met de bloem, 100 gr boter, de eieren, het zout en de gist.
  • Kneed dit tot een soepel en glad deeg en laat daarna 10-15 minuten rusten.
  • Meng intussen al wrijvend de 100 gr boter met de parelsuiker en kneed dit door het deeg.
  • Meng er tenslotte kort de amandelen en de rozijnen door.
  • Laat 15 minuten rusten en verdeel het deeg in 2 stukken van 500 gr.
  • Smeer 2 taartvormen van 21 cm diameter in met boter en bestrooi met de amandelschilfers.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Plaats de deegstukken in de taartvormen en druk goed aan, ze moeten de hele vorm bedekken.
  • Dek af met een handdoek en laat 30-45 minuten rijzen.
  • Bak de taarten 20 minuten af op een bakblik in de voorverwarmde oven.
  • Haal de taarten uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Draai de taarten om, bestrijk ze met een borsteltje met afdekgelei en glaceer ze lichtjes met een borsteltje met witte fondant.

Tips / Opmerkingen

Tip:
Witte glaceerfondant is vloeibare witte suiker, of glazuur.
U vindt het in de speciaalzaak voor bakkerijbenodigdheden.