Tartes aux pruneaux
pruimentaartjes
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 250 g verse pruimen
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 125 ml crème fraîche
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
- Plakjes bladerdeeg op ingevette bakplaat leggen.
- Randen van bladerdeeg met water bestrijken en 2 cm omklappen, zodat dikker randje ontstaat.
- Met mes inkepingen in randje snijden of tanden van vork erin drukken.
- Suiker in midden van bladerdeeg strooien.
- Pruimen in vieren snijden, pitten verwijderen.
- Stukjes fruit met bolle kant omhoog op bladerdeeg leggen.
- In midden van oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Uit oven bovenkant van taartjes direct royaal bestrijken met jam (daarvan gaan ze glanzen).
- Amandelschaafsel erover strooien en taartjes laten afkoelen tot lauwwarm of koud
Tips / Opmerkingen
Serveren met losgeroerde, ongezoete crème fraîche.