Recept afdrukken
No ratings yet

Sjoe sjoe

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De uien fijn snijden en fruiten.
  • Het vlees in blokjes snijden en bij de uien toevoegen.
  • Wat kerrie over het vlees strooien en het vlees braden.
  • Van de bouillonblokjes ½ l bouillon maken.
  • 2 eetlepels bloem aan het vlees toevoegen, goed roeren en daarna de bouillon toevoegen.
  • Heel goed roeren, dan de pindakaas erdoor roeren, rozijnen toevoegen en alles nog 20
  • minuten laten sudderen.
  • Af en toe goed doorroeren, op het laatst de ananas en banaan in stukjes snijden en toevoegen.
  • Eventueel nog wat ananassap toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst en een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Selderiesalade á Aly

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe in een ovenschaal de goed uitgelekte selderie, maak glad.
  • Leg hierop de in pakjes gesneden eieren.
  • Vervolgens een laag ham in blokjes gesneden.
  • Hierop een laag goed uitgelekte maïs.
  • Maak een sausje van de yogonaise en de slagroom (slagroom niet stijfkloppen).
  • Wat suiker aan toevoegen.
  • Doe de helft van de saus over de ingrediënten, glad maken.
  • Schil 2 appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de saus.
  • Vervolgens de ananas in blokjes (goed uitlekken).
  • Dan de andere helft van de saus erop doen.
  • Snijd de prei zeer fijn en doe die als laatste over de salade.
  • Minimaal 2 uur in de koelkast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperge cocktail

Recept categorieën: Voorgerechten
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom stijf en roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  • Vul de cocktailglazen met de goed gehusselde asperges, ham, ananas, citroenrasp, selderijvlokken,
  • En versnipperd ei.
  • Maak aan met peper en zout.
  • Doe nu de saus erover en maak het glas mooi op met plakjes ei en selderijblaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip fatal salade

Recept categorieën: Kip, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem een grote kom en doe er alles in, behalve de garnering
  • Meng nu alles door elkaar en evt wat mayonaise erbij
  • Pak nu een schaal en maak af met garnering

Recept afdrukken
No ratings yet

Huzaren Salade van  Erwin Eisinger

Recept categorieën: Ei, Kalkoen, Kip, Salade
Auteur: Erwin Eisinger

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles in een grote bak mengen en dan eten.
  • Selamat Makan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken ananas met honing en kokos

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Bedek de bodem van de mand met bakpapier.
  • Laat aan de randen 1 cm ruimte vrij.
  • Snijd de ananas in de lengte in tweeën en verwijder de schil en bruine puntjes.
  • Verwijder de harde binnenkant.
  • Snijd elk stuk in de lengte in 4 parten.
  • Meng honing en limoensap in een kom.
  • Bestrijk de ananasstukjes met het mengsel en doe ze in de mand van de Airfryer.
  • Bestrooi met kokos.
  • Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 12 minuten.
  • Wanneer u de timer hoort, is de ananas warm en goudbruin. .
  • Serveer de ananas stukken met een royale schep ijs of sorbetijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebraden ananas met vloeibaar chocoladecakeje

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Een vanillestokje opensnijden, merg eruit schrapen en door helft van suiker roeren.
  • Onder- en bovenkant van ananas snijden.
  • Ananas rechtop op snijplank zetten, van bovenaf schil in repen eraf snijden en bruine pitjes
  • wegsnijden.
  • Overige 2 vanillestokjes in de lengte halveren.
  • Met satéstokje in ananas 4 diepe inkepingen maken en telkens half vanillestokje hierin steken.
  • Kruidnagels evenredig verdeeld in ananas prikken.
  • Oven voorverwarmen op 160 °C.
  • In pan ananas in 50 g boter aanbraden en uit pan nemen.
  • Honing en 50 g suiker door bakboter roeren en laten oplossen.
  • Room door honingmengsel roeren.
  • Ananas met honingmengsel in ovenschaal leggen en in midden van oven 1 uur braden, elk kwartier kwartslag draaien.
  • Ovenschaal uit oven nemen, azijn toevoegen en ananas laten afkoelen.
  • Ananas met braadvocht in afgesloten plastic zak minimaal 24 uur in koelkast laten liggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
  • In grote pan laag water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven kleinere pan verbrokkelen en 100 g boter in klontjes toevoegen.
  • In kom eieren met 50 g suiker loskloppen.
  • Rest van suiker over espressokopjes verdelen en binnenkant van kopjes ermee bedekken.
  • Vuur laag draaien en kleine pan in pan met kokend water hangen.
  • Chocolade al roerend laten smelten.
  • Pannetje van vuur nemen en eimengsel erdoor roeren.
  • Bloem er voorzichtig door spatelen.
  • Chocoladebeslag over kopjes verdelen en koel zetten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Ananas opnieuw in saus verwarmen.
  • Ananas uit saus nemen, in vieren snijden en harde kern verwijderen.
  • Rest van (koude!) boter in blokjes snijden, ineens aan warme saus toevoegen en met garde snel door saus kloppen, tot saus licht bindt.
  • Saus warm houden.
  • Kopjes met chocoladebeslag op rooster in midden van oven schuiven en ca. 10 minuten bakken zodat buitenkant gestold, maar binnenkant nog vloeibaar is.
  • Chocoladecakejes uit oven nemen en minimaal 2 minuten laten rusten.
  • Voorzichtig op buitenkant van cakeje kloppen of deze stevig genoeg aanvoelt.
  • Zo niet, nog even laten staan.
  • Niet in cakejes prikken!
  • Op elke kopje bord leggen, omkeren en 30 seconden laten rusten.
  • Kopjes van cakejes af tillen.
  • Ananas met saus ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vanilleroomijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chipolatapudding van Allerhande

Allerhande 2004
Recept categorieën: Dessert
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 minuten zachtjes laten trekken.
  • Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
  • Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen.
  • Gelatine 5 minuten in koud water weken.
  • Eierdooiers met maïzena losroeren.
  • Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren.
  • Van melk 2 eetlepels iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren.
  • Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
  • Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen.
  • Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 minuten lobbig wordt.
  • Af en toe roeren.
  • Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen.
  • Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen.
  • Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen.
  • Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen,gladstrijken en in koelkast in ca. 2
  • uur laten opstijven.
  • Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm.
  • Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden.
  • Pudding met rest van mandarijn garneren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ananassalade

Allerhande 2006
Recept categorieën: Fruit, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken.
  • Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan.
  • Klop het citroensap en de honing door de mascarpone.
  • Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op vier borden en druppel de mascarponedressing eroverheen.
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker.
  • Strooi dit mengsel over de ananassalade.

Tips / Opmerkingen

Lauwwarm is deze salade het lekkerst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ananas met gember rumsiroop en ijs

Allerhande 2004
Recept categorieën: Fruit, IJs
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rum en honing in klein steelpannetje schenken.
  • Met behulp van knoflookpers gemberwortel erboven uitknijpen.
  • Pannetje tot gebruik afgedekt wegzetten.
  • Ananas met groen en al in de lengte in vieren snijden, harde kern eraf snijden.
  • In aluminumfolie verpakt bewaren.
  • Pannetje met honing-rummengsel aan rand van barbecue zetten en honingmengsel zachtjes
  • verwarmen.
  • Snijvlakken van ananas met kwastje met warme honing-rummengsel bestrijken.
  • Ananasparten op barbecue leggen en 1 minuut op elke kant roosteren, tot ananas licht kleurt.
  • Gegrilde ananas op vier borden leggen en rest van honing-rumsaus erover schenken.
  • IJs ernaast scheppen.