Halloween cupcakes
ingrediënten
- 75 g zachte boter
- 100 g gewone suiker
- citroenrasp
- 200 g bloem
- 75 ml karnemelk
- braambessen
- ananas
eventueel nodig ter versiering:
- boterroom een deel zachte boter mengen met 1 deel bloemsuiker
- rolfondant
Bereidingswijze
- Meng de boter de suiker en de citroenrasp.
- Voeg er al mengend het eitje aan toe.
- Voeg er vervolgens al mengend 1 deel bloem aan toe, dan de karnemelk en tot slot het tweede deel van de bloem.
- Meng het deeg niet te lang, hoe meer lucht je erin klopt, hoe meer de cupcakes zullen rijzen en hoe moeilijker het wordt om ze mooi te versieren.
- Eens het deeg gemengd is, verdeel je het in twee delen.
- Het ene deel meng je met de braambessen, het andere deel meng je met stukjes ananas.
- Verwarm de oven voor op 160°C, vul een cupcake-bakplaat met cupjes en spuit daarin mooie dotten deeg.
- Bak 25 minuten af op 160°C en laat de cupcakes afkoelen.
- Voor de versiering kun je de boterroom kleuren met kleurstof – zwart en oranje voor Halloween – en rolfondant in dezelfde kleuren uitrollen om er vormpjes uit te steken.