Gemarineerde speklapjes met bietenpuree
AllerHande 2006
porties: 2 personen
ingrediënten
- 1 zakje aardappelpuree à la minute
- 400 g geraspte bietjes
- ½ zakje verse bieslook à 25 g
- 1 appel
- 1 eetlepel boter
- 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute ca. 300 g
Bereidingswijze
- Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 minuten verwarmen.
- Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden.
- Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden.
- Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan.
- Warme puree en bieslook erdoor scheppen.
- Puree met deksel op pan warm houden.
- In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 minuten per kant bruinbakken.
- Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden.
- In achtergebleven bakvet appel 2-3 minuten al omscheppend bakken.
- Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.