Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde speklapjes met bietenpuree

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 minuten verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden.
  • Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden.
  • Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan.
  • Warme puree en bieslook erdoor scheppen.
  • Puree met deksel op pan warm houden.
  • In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 minuten per kant bruinbakken.
  • Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden.
  • In achtergebleven bakvet appel 2-3 minuten al omscheppend bakken.
  • Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde speklapjes met bietenpuree

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 minuten verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden.
  • Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden.
  • Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan.
  • Warme puree en bieslook erdoor scheppen.
  • Puree met deksel op pan warm houden.
  • In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 minuten per kant bruinbakken.
  • Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden.
  • In achtergebleven bakvet appel 2-3 minuten al omscheppend bakken.
  • Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pureetorentje met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paddenstoelen schoonvegen en in stukken snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Appel wassen en met appelboor klokhuis verwijderen.
  • Appel in 8 plakken snijden.
  • Rodekool in pan verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verhitten.
  • Geitenkaas in 4 plakken snijden.
  • Grill op hoogste stand voorverwarmen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Ui en knoflook 1 minuut bakken.
  • Paddenstoelen toevoegen en 6 minuten bakken.
  • In koekenpan rest boter verhitten, appel 2 minuten bakken.
  • Op bord appelplak leggen, schep puree erop, appelplak, nog een schep puree en afdekken met geitenkaas.
  • Bord met torentje 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Paddenstoelen melange met zout en peper op smaak brengen en naast torentje scheppen.

Tips / Opmerkingen

Met rode kool serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pureetorentje met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paddenstoelen schoonvegen en in stukken snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Appel wassen en met appelboor klokhuis verwijderen.
  • Appel in 8 plakken snijden.
  • Rodekool in pan verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verhitten.
  • Geitenkaas in 4 plakken snijden.
  • Grill op hoogste stand voorverwarmen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Ui en knoflook 1 minuut bakken.
  • Paddenstoelen toevoegen en 6 minuten bakken.
  • In koekenpan rest boter verhitten, appel 2 minuten bakken.
  • Op bord appelplak leggen, schep puree erop, appelplak, nog een schep puree en afdekken met geitenkaas.
  • Bord met torentje 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Paddenstoelen melange met zout en peper op smaak brengen en naast torentje scheppen.

Tips / Opmerkingen

Met rode kool serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met pepersaus en witlofsla

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • In koekenpan of wok 25 g boter verhitten.
  • Aardappelpartjes met Provençaalse kruiden bestrooien en afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Halverwege deksel van pan nemen.
  • Aardappels af en toe omschudden. Met keukenpapier entrecôtes droogdeppen, bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten en entrecôtes in 2-3 minuten per kant vanbuiten bruin en
  • vanbinnen rosé bakken.
  • Vlees uit pan nemen en warmhouden.
  • Intussen witlof en appel in stukken snijden.
  • Witlof en appel in kom omscheppen met sladressing.
  • Door bakvet rode wijn en peperroomsaus roeren en even doorwarmen.
  • Aardappels en entrecotes over twee borden verdelen, saus over vlees scheppen.

Tips / Opmerkingen

Sla apart erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete appel abrikozenbroodjes

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Ontbijt
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 10 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
  • Snijd de abrikozen ook in kleine stukjes.
  • Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
  • Doe de broodmix, kaneel, appel, abrikozen en amandelen in een kom en schep door elkaar.
  • Voeg de helft van de boter toe.
  • Voeg scheutje voor scheutje de appelsap toe en meng met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg.
  • Kneed de deegbal goed door en leg terug in de kom.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. rusten.
  • Bestuif je handen met bloem.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm bolletjes.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bak de broodjes in het midden van oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de broodjes uit de oven.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrijk de broodjes ermee.
  • Bestrooi royaal met poedersuiker.
  • Laat de broodjes afkoelen.
  • Bestrooi vlak voor serveren opnieuw met poedersuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterfruit pannenkoekjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Nagerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appel en peer schillen en in 4 parten snijden.
  • Klokhuizen verwijderen.
  • Appelparten in 3 plakjes snijden, peerparten in lengte halveren.
  • Appel en peer met citroensap besprenkelen.
  • Mandarijnen pellen en in partjes verdelen.
  • Wok verhitten.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Appel, peer en mandarijn ca. 2 minuten roerbakken.
  • Marmelade toevoegen, bestrooien met kaneel.
  • Sinaasappelsap in wok schenken,fruit omscheppen en op laag vuur nog ca 2minuten verwarmen.
  • Intussen pannenkoeken volgens gebruiksaanwijzing verwarmen en op warme borden leggen.
  • Fruit met saus op onderste helft scheppen, bovenkant over vulling dichtklappen.
  • Pannenkoek dun met poedersuiker bestrooien en warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spruitjes schoonmaken en halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Gember schillen en fijn hakken.
  • Appel schillen en in 16 partjes snijden.
  • Partjes halveren. In wok olie verhitten.
  • Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren.
  • Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
  • Laatste 2 minuten appel meebakken.
  • Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij varkensvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met appelrösti

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 2 cm lengte snijden.
  • In hapjespan helft van boter verhitten.
  • Rösti en bleekselderij ca. 3 minuten afgedekt op hoog vuur bakken.
  • Intussen appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Appel toevoegen aan distimengsel op laag vuur ca. 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen één bord voorverwarmen.
  • Hazenrugfilets bestrooien met zout en peper.
  • In andere pan rest van boter verhitten en filets in 6 á 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Filets uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Wijn, honing en salie door bakvet roeren en op hoog vuur onafgedekt ca.1 minuut laten inkoken.
  • Filets in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen.
  • Wijnsaus erover schenken.
  • Röstimengsel ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met gebakken appel

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hazenrugfilet in plakken van 3 cm snijden en droogdeppen met keukenpapier.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Appel schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en in ringen van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Hazenrugfiletplakjes in ca. 2 à 3 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
  • Warm houden in aluminiumfolie.
  • In braadvet spek in ca. 3 minuten knapperig bakken.
  • Uiringen toevoegen en ca. 4 minuten meebakken tot ze licht beginnen te kleuren.
  • Appelplakjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Hazenrugfiletplakjes bestrooien met zout en peper.
  • Plakjes appel en ui over twee borden verdelen.
  • Hazenrugfiletplakjes erop leggen.
  • Garneren met spekplakjes.
  • Serveren met aardappelpuree en rode kool.