Appelen in de frak

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gr gist
  • ½ liter melk
  • 500 gr bloem
  • 125 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel rum
  • 1 mespunt zout
  • appels

Instructies

  • Los de gist in een kop lauwe melk op.
  • Verwarm de rest van de melk tot ze lauw is.
  • Zeef de bloem al roerend bij de melk en voeg dan de opgeloste gist toe.
  • Voeg vervolgens de suiker, de eidooiers, de rum en het zout toe en roer alles goed door elkaar tot een beslag zonder klonters.
  • Klop het wit van de eieren stijf en schep het door het beslag.
  • Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • Was de appelen, boor ze uit en snijd ze in schijven.
  • Verwarm de olie in een braadpan.
  • Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak ze in de olie aan beide kanten bruin.
  • Leg de appelschijfjes na het bakken op een servet om het overtollige vet te laten
  • opslorpen.
  • Bestrooi met bruine suiker of met poedersuiker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst België