Artisjokharten met tuinbonen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak tuinbonen 300 g, diepvries, AH,
  • 2 stevige tomaten
  • 1 ui
  • 1 blik artisjokharten netto 400 g, Mickey,
  • 2 takjes oregano zakje á 15 g,
  • 2 eetlepel(s) olijfolie,
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • (Tuinbonen ca. 2 uur van tevoren uit diepvries halen en laten ontdooien.)
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Artisjokharten in zeef laten uitlekken en halveren.
  • In kopje oregano fijnknippen.
  • In pan olie verhitten en ui in ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomaatstukjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Tuinbonen, artisjokharten en oregano erdoor scheppen.
  • Afgedekt ca. 5 minuten zachtjes smoren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij gegrilde lamskoteletjes en gebakken aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch