Artisjokharten met tuinbonen
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
- (Tuinbonen ca. 2 uur van tevoren uit diepvries halen en laten ontdooien.)
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- Artisjokharten in zeef laten uitlekken en halveren.
- In kopje oregano fijnknippen.
- In pan olie verhitten en ui in ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Tomaatstukjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
- Tuinbonen, artisjokharten en oregano erdoor scheppen.
- Afgedekt ca. 5 minuten zachtjes smoren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij gegrilde lamskoteletjes en gebakken aardappeltjes.