Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvleessalade

Recept categorieën: Rundvlees, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alle ingrediënten erin.
  • Goed door elkaar husselen en beetje modelleren
  • Afstrijken met mayonaise en garneren met peterselie en de gehalveerde eieren
  • Evt.
  • een beetje paprikapoeder erover heen strooien


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Huzaren Salade van  Erwin Eisinger

Recept categorieën: Ei, Kalkoen, Kip, Salade
Auteur: Erwin Eisinger

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles in een grote bak mengen en dan eten.
  • Selamat Makan!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich ham met geroosterde tomaat

AllerHande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Tomaten in dikke plakken snijden en op de bakplaat leggen.
  • Bestrooien met Italiaanse kruiden, zout en peper en 1-2 eetlepels olie erover sprenkelen.
  • Bakplaat onder hete grill schuiven en tomaten 5-10 minuten roosteren.
  • Laten afkoelen.
  • Sneetjes brood bestrijken met piccalilly.
  • Sla over 4 sneetjes verdelen.
  • Ham en augurk over 2 sneetjes met sla verdelen.
  • Hierop weer 2 sneetjes met sla leggen.
  • Tomaten erover verdelen en laatste sneetjes met piccalilly kant naar beneden erop leggen.
  • Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Maïsburgertjes met komkommersalade

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pureer 1 blikje maïs in de keukenmachine met de bloem en de eieren.
  • Doe het mengsel in een kom en schep het andere blikje uitgelekte maïs, de cervelaatworst,
  • komijn, de knoflook en de helft van de ui erdoor, breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
  • Doe telkens 1 flinke lepel van het mengsel in de pan en bak het in 5 minuten goudbruin, keer
  • halverwege.
  • Per keer kunnen er 6-8 burgertjes tegelijkertijd worden gebakken.
  • Er is beslag voor ongeveer 24 burgertjes.
  • Snijd de komkommer en augurk in blokjes.
  • Klop een dressing van 1 eetlepel augurkenvocht met 2 eetlepels olie, en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de komkommer om met de rest van de ui, de augurk en de dressing.

Tips / Opmerkingen

Serveer bij de maïsburgertjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bacon cheeseburgers

Allerhande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hamburgers halveren en er 4 hamburgertjes van vormen.
  • Sjalotjes en augurken zeer fijn snipperen en met elkaar mengen.
  • Sla wassen en in smalle reepjes snijden.
  • Bakbacon halveren, broodjes opensnijden.
  • Hamburgertjes, sjalot/ augurkmengsel, slareepjes, bakbacon, kaas en broodjes bij elkaar op schaal leggen.
  • Fles ketchup erbij zetten.
  • Hamburger op hete grillplaat bruin en gaar grillen.
  • Tegelijkertijd plakje bacon op grillplaat knapperig uitbakken.
  • Hamburger in pannetje leggen, bacon en cheddar erop leggen.
  • Pannetje onder grillelement schuiven tot kaas gesmolten is.
  • Intussen broodje op snijvlak op grillplaat leggen en kort roosteren.
  • Broodje beleggen met reepjes sla, cheeseburger, wat van sjalot/augurkmengsel en ketchup naar smaak.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rillettes van gerookte makreel

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes.
  • Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat
  • naar smaak toe.
  • Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.
  • Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes.
  • Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.

Tips / Opmerkingen

Rillettes is in vet gesmoord vlees dat uit elkaar is getrokken en met het vet tot een smeuïge massa stolt.
In dit recept wordt gestoomde vis gebruikt, die met boter smeuïg wordt gemaakt


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hersenen met tartaar saus

Recept categorieën: Kalfsvlees, Voorgerechten
porties: 6
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Voor de court-bouillon

Voor de tartaar-saus

Bereidingswijze

  • Was de hersenen in lauw water en haal er de vellen en bloederige draden af.
  • Dompel ze dan, gedurende ten minste 1 uur, in koud azijnwater.
  • Maak tegelijkertijd de court-bouillon klaar, laat alle ingrediënten 30 minuten koken.
  • Werp de hersenen in de court-bouillon en laat ze daarin 12 a 15 minuten koken met kleine opborreling.
  • Laten afkoelen.
  • De hersenen afgieten en halveren.
  • Sproei er citroensap over en wikkel ze in een fijn linnen.
  • Druk dit stevig aan.
  • Zet ze op een koele plaats.
  • De saus bereiden.
  • De ui versnipperen.
  • De augurken in kleine stukjes snijden.
  • Alles, samen met de kappers, vermengen met de bol mayonaise, waaraan u de mosterd, peper en zout hebt toegevoegd.
  • De hersenen met de tartare-mayonaise bestrijken, alvorens op te dienen.

Tips / Opmerkingen

De hersenen kunnen vooraf gereed gemaakt worden en 24 uren in de koelkast bewaard worden in een doekje, dat eerst in azijnwater gedompeld werd en dan uitgewrongen. Een weinig gehakte waterkers maakt deze saus nog smakelijker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvlees met zomergroenten

Bereidingstijd35 minuten
wachten2 Uren
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 495kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Boter in braadpan doen en spekblokjes even bakken.
  • Rundvlees toevoegen en op middelhoog vuur rondom bruin braden.
  • Wijn met 4dl water en blaadjes laurier toevoegen en geheel afgedekt 2uur laten stoven.
  • Intussen worteltjes en bosuitjes schoonmaken en in stukken van 4 cm snijden. Groenten door vlees mengen en geheel afgedekt nog 20 minuten laten stoven tot groenten gaar zijn.
  • Tuinerwten aan vlees toevoegen en geheel nog 5 minuten stoven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 220 ºC.
  • Vlees en groenten met schuimspaan uit pan scheppen en in ovenschaal doen.
  • Mosterd door achtergebleven kookvocht roeren en saus op hoog vuur tot helft laten inkoken.
  • Mosterdsaus over vlees en groenten schenken.
  • Augurken in plakjes snijden en over gerecht verdelen.
  • Paneermeel over gerecht strooien en ovenschaal 20 minuten in de oven zetten tot bovenkant goudbruin is.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Nutrition

Calorieën: 495kcal | koolhydraten: 18g | Eiwit: 54g | Vet: 17g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaamse aardappelsalade

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Snijd de hesp, de aardappelen, de augurken en de eieren in stukjes.
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Was de champignons en snijd ze in vieren.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Bereid een vinaigrette van de opgesomde ingrediënten.
  • Schep de vinaigrette door de salade en versier met toefjes peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaarsaus van Astrid Veltman

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten samen en breng de sausmet zout en peper op smaak.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij frites, maar ook bij koude schaal- en schelpdieren, koud vlees en salades.