Gevulde Italiaanse bollen
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Italiaanse bollen

Snel te maken
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Gevogelte, Kip, Lunch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 7 minuten hard koken, laten afkoelen, pellen en in plakjes snijden.
  • Kap van bollen snijden.
  • Binnenzijde van bollen licht uithollen tot ca. 2 cm van rand.
  • Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in plakken snijden.
  • Avocado schillen en vruchtvlees in plakken snijden.
  • Helft van sandwichspread in bollen smeren.
  • Rucola, kipfilet, ei, tomaten en avocado erover verdelen.
  • Rest van sandwich-spread erover verdelen en afdekken met kapjes brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili met maïs en courgette

snel te maken / AllerHande februari 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de avocado's in de lengte tot de pitten door.
  • Draai de helften van elkaar en verwijder de pitten.
  • Schep het vruchtvlees uit de schillen.
  • Bestrijk de binnenkant van de schillen met 1 eetlepel citroensap.
  • Pureer het vruchtvlees fijn.
  • Meng de mosterd met 2 eetlepels citroensap, zure room en een snufje zout door de
  • mangopuree.
  • Pel en snipper het sjalotje fijn.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  • Meng de garnalen met tomaatstukjes, sjalotje en tabasco door elkaar.
  • Vul de avocadoschillen met het mengsel.
  • Schep op 4 bordjes elk een bergje avocadomousse en zet de gevulde avocadoschillen erop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado banaanmilkshake

AllerHande mei 2004 / snel te maken
Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroenen halveren en uitpersen.
  • Bananen pellen en in stukken snijden.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocado in stukken snijden.
  • Banaan en avocado met citroensap in blender of keukenmachine of in hoge kom met staafmixer tot gladde massa pureren.
  • Bollen ijs, melk, vanillesuiker en kaneel aan puree toevoegen.
  • Geheel tot schuimige massa draaien.
  • Milkshake over vier hoge glazen verdelen en rietjes erin steken.

Tips / Opmerkingen

Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg die
op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren
banaanstukken in een diepvriesdoos om later in milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele
weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadomousse in tomatensaus

snel te maken
Totale tijd10 min
Recept categorieën: Amuse, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Avocado halveren, pit verwijderen en schillen.
  • In keukenmachine avocado met citroensap pureren.
  • Mix erdoor mengen.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
  • Lepelholten voor 1/3 deel vullen met tomatensaus.
  • Avocadomousse erin scheppen, geroosterde amandelen erover strooien.
  • Lepels garneren met korianderblaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten avocadosalade

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de tomaten, snijd ze in plakken en snijd ze doormidden.
  • Snijd de avocado langs de pit overlangs doormidden en verwijder de pit en de schil.
  • Snijd de avocadohelften in dunne schijven en besprenkel ze met citroensap.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Maak een dressing van de azijn, de olie, de suiker, zout en peper.
  • Schik de tomaten en de avocado op 2 bordjes en schep de dressing erover.
  • Garneer met de bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met bonen en avocado

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Groenten, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vermeng de uitgelekte inhoud van 1 blikje rode kidneybonen met 250 gr in stukjesgesneden tomaten 1 avocado in blokjes, 1 groene paprika in stukjes en een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het sap van 1 limoen, zout, peper en een paar takjes fijngesneden koriander.
  • Zet de salade tot het gebruik koel weg en garneer met takjes koriander, partjes limoen en ringen rode ui.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rosbieflapjes á la minute en warme ciabatta of focaccia met kruidenboter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade

Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de vinaigrette:

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Doe de couscous in een vuurvaste schaal, giet er de kokende vloeistof over en laat het 10 minuten staan, of tot de vloeistof volledig is opgenomen doe de couscous, het worteltje, de paprika, de tomaat, de komkommer en de avocado in een slakom.
  • Doe de olie, limoenschil en -sap, honing, basilicum, zout en peper in een jampot en schud goed (draai wel het deksel goed dicht!).
  • Giet de vinaigrette over de salade en meng die er voorzichtig erdoorheen.
  • Strooi voor het serveren de amandeltjes over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eieren met guacamole

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes, Ei, Hapjes
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Zaadjes verwijderen en vruchtvlees fijnprakken.
  • Eieren afspoelen onder koud water, pellen en in lengte halveren.
  • Eierdooiers eruit wippen.
  • In kom eierdooiers fijnprakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Sjalot pellen en fijnsnipperen.
  • Avocado -schillen, halveren, pit verwijderen en in stukjes snijden.
  • Komkommer schillen en in stukjes snijden.
  • Vruchtvlees van avocado en komkommer met staafmixer pureren.
  • Sjalot, tomaat, komkommer, avocado en yoghurt door eierdooiers mengen tot smeuïg mengsel ontstaat.
  • Op smaak, brengen met limoensap, zout en peper (= guacamole).

BEREIDEN:

  • Sla wassen, uitslaan en in reepjes snijden.
  • Op schaal leggen.
  • Eieren vullen met guacamole.
  • Op sla zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bruschette met rucolakers en avocadosalsa

AllerHande februari 2001
Recept categorieën: Broodjes, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • Avocado's schillen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Tomaatjes wassen, halveren en zaadjes met vocht eruit scheppen.
  • Zaadjes met vocht boven kommetje door zeef wrijven.
  • Azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak aan tomatenvocht toevoegen en tot dressing kloppen.
  • Tomaatjes in reepjes snijden. Sjalot, avocado en tomaat door dressing scheppen en 30 minuten laten staan.
  • Grillplaat of grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Van brood 4 dikke boterhammen snijden.
  • Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Rest van olie erdoor roeren.
  • Sneetjes brood aan beide kanten bestrijken met knoflookolie en op grillplaat of onder hete grill in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
  • Op vier borden sneetje geroosterd brood leggen, rest van knoflookolie erover sprenkelen en rucolakers erboven van bedje knippen.
  • Avocadosalsa erop scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado zalmsalade

AllerHande september 2001
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelblokjes in ca. 6 minuten beetgaar koken.
  • Intussen zalm in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
  • In wok olie verhitten en zalmblokjes ca. 4 minuten roerbakken.
  • Avocado schillen en in blokjes snijden.
  • Aardappelblokjes in zeef afspoelen onder koud water.
  • In kom dressing en crème fraîche door elkaar roeren.
  • Aardappelblokjes, zalm en avocado door dressing mengen.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood.