Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche

AllerHande maart 2003
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • In pan 8 dl water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Intussen avocado's schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Citroen uitpersen.
  • Vruchtvlees in stukken snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Avocado, crème fraîche en gembersiroop door bouillon roeren.
  • Soep weer tegen de kook aan brengen en met staafmixer pureren.
  • Soep op laag vuur nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen surimiflakes halveren en stoneleeks mooi schuin in ringen snijden.
  • Avocadosoep over vier kommen of diepe borden verdelen.
  • Surimiflakes erop leggen en bestrooien met stoneleeks.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosalade met gorgonzola

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kaas, Lunch, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In kom olie, citroensap en wijn tot marinade roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Boven kopje rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en met bieslook in kopje fijnknippen.
  • Door marinade roeren.
  • Marinade op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en op bord uitspreiden.
  • Marinade erover schenken.
  • Avocado afgedekt ca. 20 minuten in koelkast zetten.
  • Boven kom gorgonzola verkruimelen.

BEREIDEN:

  • Sla schoonmaken, wassen en bladeren uitslaan.
  • Slabladeren over vier borden verdelen.
  • Avocadoplakken voorzichtig uit marinade scheppen en op sla rangschikken.
  • Gorgonzola over avocado verdelen.
  • Croûtons erover strooien.
  • Marinade over salade schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterkerssalade met avocado

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop een dressing van 1 eetlepel limoensap, ½ eetlepel Zaanse mosterd, 2 eetlepels zure room, 1 uitgeperst teentje knoflook en ruim peper.
  • Snijd de korstjes van 2 sneetjes oud witbrood, snijd de sneetjes in stukjes en bak die in 6 eetlepels hete olijfolie goudbruin.
  • Was de blaadjes van 1 bosje waterkers en laat ze goed uitlekken.
  • Was 1 bakje rode kerstomaatjes en halveer ze.
  • Schil en halveer 1 avocado en snijd het vruchtvlees in parten.
  • Snijd 16 ansjovisfilets uit olie in reepjes.
  • Leg de waterkers, avocado, tomaat en ansjovis en een schaal en schenk de dressing erover.
  • Garneer met de croûtons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken tilapiafilet met avocadosalsa

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer 1 eetlepel van het limoensap met de helft van de rasp, 1 eetlepel van de olie, de helft van de gemalen koriander en tabasco en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Bestrijk de vis met het mengsel en laat de vis ± 10 minuten liggen.
  • Maak intussen de avocado schoon, snijd het vruchtvlees in stukjes en schep er de rest van het limoensap, de rasp, de tomaat, de geknipte koriander, de pijnboompitten en tabasco, peper en zout naar smaak erdoor.
  • Wentel de vis door de bloem en verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bak de vis in ± 5 minuten aan beide kanten mooi bruin.
  • Serveer de vis met de salsa.
  • Lekker met gebakken aardappelen en een salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koude tomatensoep met avocado

AllerHande 07 2005
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Spanje
porties: 6 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In keukenmachine of met behulp van staafmixer tomatenblokjes met olie, bosuitjes, basilicum en rode peper tot gladde massa pureren.
  • Terwijl machine draait tomatensap toevoegen.
  • Soep pittig op smaak brengen met limoensap, zout en peper.
  • Afgedekt in koelkast ijskoud laten worden; eventueel 15 minuten voor serveren in diepvries plaatsen.
  • Avocado halveren, pellen en in piepkleine blokjes snijden.
  • Direct met limoensap besprenkelen om verkleuren tegen te gaan.
  • Soep (eventueel met ijsblokje erin) over zes glaasjes verdelen.
  • Garneren met avocado en serveren met lepeltje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met romige waterkerssaus

Allerhande 05 2005
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Harde steeltjes uit waterkers verwijderen.
  • Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
  • In slakom dressing kloppen van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper.
  • In schaal marinade roeren van 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap en rest van knoflook en rasp.
  • Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen.
  • Smaken 10 minuten laten intrekken.
  • Grillpan verhitten.
  • Kip in ca. 5 minuten bruin en gaar roosteren.
  • Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 eetlepels citroensap.
  • Peperkorrels pletten.
  • In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper.
  • Salade over vier borden verdelen.
  • Kip ernaast leggen en saus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse kalkoensalade

Recept categorieën: Gevogelte, Kalkoen, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoenfilet in ± 15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Verdeel de friséesla over 4 borden en rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
  • Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
  • Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los.
  • Klop er van het vuur af de hazelnootolie door en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken, leg die op de sla en schenk de saus erover.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de salade.

Tips / Opmerkingen

Lekker met bruin stokbrood.

Groene Sloothie 01
Recept afdrukken
No ratings yet

Groene Sloothie 01

Een sloothie is een mix tussen een (slowjuice)sapje en een smoothie.
Recept categorieën: Koude Dranken, Sapjes, Smoothies

ingrediënten

Daarna de blender vullen met een deel van het sap en blenderen met:

Groene Sloothie 03
Recept afdrukken
No ratings yet

Groene Sloothie 03

Persoonlijk vind ik deze heel erg lekker. Blauwe of witte druiven zijn ook goedLees meer: https://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/groene-sloothie-03/
Recept categorieën: Sapjes, Smoothies
porties: 3 liter

Equipment

ingrediënten

Rode Sloothie 2
Recept afdrukken
No ratings yet

Rode Sloothie 2

Ik neem elke dag een liter juice/smoothie of sloothie mee naar mijn werk. Heerlijk! Deze ingrediënten maken samen een kleine 3 liter. Vries 2 liter afzonderlijk van elkaar in en ontdooi deze in de nacht voor de volgende dag. Zo heb je altijd verse sapjes.
Recept categorieën: Sapjes, Smoothies

ingrediënten

Blenderen met: