Avocadosalade met Krab

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 avocado’s
  • Sap van ½ citroen
  • ½ komkommer
  • 2 kleine tomaten
  • 1 takje bladselderij
  • 1 kleine ananas
  • 1 krop krulsla of rode sla
  • 400 gram krabvlees
  • 1 dl cocktailsaus
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 4 theelepels zwarte lompviseieren

Instructies

  • Schil de avocado’s, halveer ze en verwijder de pit.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met het citroensap.
  • Snijd de geschilde komkommer in julienne reepjes.
  • Was de tomaten en de selderij.
  • Pel de tomaten en verdeel ze in kwarten.
  • Snijd de selderij in julienne reepjes.
  • Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Leg de krulsla of rode sla op 4 borden en schik daarop een mengsel van de gesneden groenten, de ananas en het krabvlees.
  • Garneer de salade met cocktailsaus, gehakte bieslook en de zwarte lompviseieren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke en kleurrijke salade als een lichte en gezonde maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Voorgerechten / Zeevruchten