Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvleescurry

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Peultjes schoonmaken, wassen en halveren.
  • Maïskolfjes halveren. Vlees in reepjes van ca. 2 cm breed snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Currypasta ca. 1 minuut fruiten.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut meebakken.
  • Paprika, peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut meebakken.
  • Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groenten-vleesmengsel roeren.
  • Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Serveren met pandanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvleescurry

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
  • Peultjesschoonmaken, wassen en halveren.
  • Maïskolfjes halveren.
  • Vlees in reepjes van 2 cm breed snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Currypasta 1 minuut fruiten.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Paprika,peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend 1minuut meebakken.
  • Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groenten-vleesmengsel roeren.
  • Afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pandanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomergroentenmix

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Giet de olie in een diepe schaal en plaats deze 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  • Doe er eerst de stukjes selderij en wortel in, dek de schaal af en zet hem 1 minuut op hoog in de magnetron.
  • Doe er vervolgens de peultjes, paprika, maïskolfjes, voorjaarsuitjes,
  • taugé en waterkastanjes bij, schep even om en zet de schaal met een deksel nog 1 minuut op de hoogste stand in de oven.
  • Verdeel de bamboescheuten en de paddestoelen over de groenten in de schaal.
  • Vermeng de bouillon met de maïzena, sojasaus, ve-tsin, sesamolie, wat zout en peper en schenk dit over de groenten.
  • Verhit het gerecht zonder deksel 2-3 minuten op de hoogste stand en schep af en toe om, zodat de saus mooi kan binden.
  • Doe dit voorzichtig, de groenten mogen niet stuk gaan.
  • Dek de schaal af, laat het gerecht nog 1 minuut rusten en dien het dan direct op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken paddestoelen en groenten

Recept categorieën: Groenten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook toe en bak die goudbruin.
  • Voeg de shii-takes en de bloemkool toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de champignonplakjes, maïs, kool, sugar snaps, zout, sojasaus en suiker toe en doe er wat van het weekwater van de shii-takes bij.
  • Roer alles goed door en breng het voorzichtig aan de kook.
  • Voeg tenslotte de taugé toe en laat nog even bakken.
  • Serveer met pandanrijst.