Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Herfstrisotto met gemengde paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon
porties: 4
ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 250 gram gemengde paddestoelen (kastanjechampignons shii-take,
- oesterzwammen en cantharellen)
- 250 gram diepvriesdoperwtjes
- 40 gram boter
- 75 gram bacon in plakjes
- 1 dl witte wijn
- 9 dl runderbouillon van tablet
- 300 gram risottorijst
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- versgemalen peper
Bereidingswijze
- Snipper de knoflook.
- Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze grof.
- Laat de doperwtjes ontdooien.
- Verwarm de boter en bak de bacon knapperig.
- Neem de plakjes uit de pan en fruit de knoflook ± 5 minuten in het bakvet.
- Bak de paddestoelen al omscheppend 1 minuut mee en bak de rijst mee tot de
- korrels glazig zien.
- Voeg de wijn toe en verwarm tot de wijn is opgenomen.
- Voeg 2 dl bouillon toe en breng het rijstmengsel aan de kook.
- Kook alles, onder regelmatig roeren, op laag vuur zonder deksel tot al het
- vocht is opgenomen.
- Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe en kook op laag vuur tot alle bouillon is op
- gebruikt.
- Kook alles in ± 25 minuten gaar.
- Voeg na 15 minuten de doperwtjes toe.
- Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en laat even staan.
- Voeg naar smaak peper toe en garneer de risotto met de bacon.