Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Champignons met Italiaanse kruiden

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kopje kruidenmix fijnknippen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier.
  • Champignons, kruidenmix, olie, citroensap, wijn en bouillonpoeder in pan doen.
  • Bestrooien met peper.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Geheel aan de kook brengen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar koken.
  • In zeef laten afkoelen.
  • Champignons over twee bordjes verdelen

Tips / Opmerkingen

Serveren met geroosterd brood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensschnitzels met champignons en paprika

Recept categorieën: Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de schnitzels met peper, zout en paprikapoeder en bak ze in de hete boter gaar.
  • Houd ze warm op een schaal.
  • Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes en fruit ze in de achtergebleven boter.
  • Voeg het citroensap, de bouillon en de slagroom toe en laat het mengsel enkele minuten pruttelen.
  • Giet de saus over de schnitzels en strooi er peterselie over.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensvlees met appel

Recept categorieën: Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Bak het vlees in ± 5 minuten gaar en bruin en kruid het met peper, zout en marjolein.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in partjes van ± 1 cm dik.
  • Fruit, als het vlees gaar is, de ui en de champignons mee en fruit als laatste de appelpartjes mee, maar vooral niet te lang.
  • Haal dan alles uit de pan.
  • Roer een saus van het appelsap, de rode saus, de halvanaise en peper.
  • Zet het vuur onder de pan laag en laat de saus voorzichtig warm worden, maar laat niet koken, want dan schift het.
  • Voeg dan het vlees en de groenten weer toe en maak het gerecht af met wat peper.
  • Lekker met aardappelpuree en rode kool.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met ham en champignons

Boodschappen 7-2003
Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit 25 g boter en fruit de ui even aan.
  • Schep de rijst erdoor.
  • Bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn.
  • Roer de tomatenpuree en de koenjit erdoor.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 l water en de wijn toe.
  • Kook de risotto in circa 12 minuten zachtjes gaar.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend bruin.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Voeg de ham en de doperwtjes aan de risotto toe en warm het geheel nog 2 minuten door.
  • Roer de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  • Schep de champignons en peterselie erdoor.
  • Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Blauwe kaasfondue met champignons

Recept categorieën: Fondue, Kaas
Auteur: Frans Huits

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wrijf de binnenkant van een caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook en schenk er 2 dl van de wijn in.
  • Verwarm de wijn, onafgedekt, tot er kleine belletjes beginnen op te stijgen.
  • Roer de jong belegen kaas door de wijn en verkruimel de blauw­schimmelkaas er
  • boven.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Verwarm de fondue tot de kaas gesmolten is.
  • Roer de fondue steeds goed door.
  • Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de maïzena aan met de rest van de wijn en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  • Blijf roeren tot de fondue mooi gebonden is.
  • Voeg de champignons toe en verwarm de fondue nog enkele minuten goed.
  • Roer nogmaals goed door.
  • Zet de fondue op een rechaud en geef er stokbrood of Turks brood en een salade bij.

Tips / Opmerkingen

Zet bij deze pittige fondue ook stukjes paprika en bleekselderij op tafel om in de fondue te dopen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfilets met champignonsaus

porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wrijf de filets in met peper en zout.
  • Laat de Croma heet worden in een braadpan en bak de vleesplakjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Braad het vlees vervolgens op een lager vuur, in 6 minuten gaar, bedruip het vlees regelmatig met de braadboter en keer ze halverwege.
  • Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Fruit de ui 2 minuten in de braadboter, voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn, voeg de crème fraîche toe en roer tot een gebonden saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken aardappeltjes en gekookte broccoli.

Wijnadvies:

Tanquero Chardonnay


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met sherry en champignons.

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Tapas
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in blokjes snijden en op hoog vuur aanbakken in de olijfolie.
  • Voeg champignons toe en bak ca. 4 minuten.
  • Voeg de Sheridan en slagroom toe en breng aan de kook.
  • Laat nog 2 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Breng de kip op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Serveer in kleine tapasschaaltjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Boeuf Stroganoff 2

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Rusland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de biefstuk en champignons in smalle plakjes.
  • Verhit de boter en bak de champignons en de biefstuk 5 minuten.
  • Neem ze uit de pan en bestrooi met peper en zout.
  • Bak de gesnipperde ui, knoflook en in reepjes gesneden paprika 5 minuten.
  • Schep er de mosterd, het citroensap, de zure room, tomatenpuree, biefstuk en
  • champignons bij en laat ze door en door warm worden.
  • Strooi er tenslotte de fijngehakte peterselie over.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Gombas Paradicsomsalata
Recept afdrukken
No ratings yet

Gombás paradicsomsaláta

(champignon-tomatensalade)
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Hongarije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De kleingesneden ui(en) en de in stukjes gesneden champignons 2-3 minuten fruiten en daarna afkoelen.
  • De gewassen tomaten in schijfjes snijden.
  • De champignoins en tomaten in een schaal doen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Met de azijn of citroensap besprenkelen.
  • Voorzichtig omroeren en eventueel nog wat smaakmakers toevoegen.
  • In de koelkast of op een koele plaats door en door koud laten worden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bombás paprikasaláta

(champignons-paprikasalade)
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Hongarije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De champignons in plakken snijden en even fruiten.
  • Als u er van houdt kunt u de champignons ook rauw gebruiken.
  • In dat geval met citroensap besprenkelen.
  • De paprika's ondoen van pitten en in ringen snijden.
  • Het bieslook en jonge uitje (met groen) fijn snijden.
  • Van olie, azijn, zout en epepr (en eventueel een theelepel mosterd0 een sausje maken.
  • De (afgekoelde) champignons, paprika's, uitje en bieslook in een schaal doen.
  • Saus erover gieten.
  • Alles goed dooreen scheppen en eventueel op smaak brengen met (kruiden)zout.
  • Een lepel selderjgroen bovenop strooien en op een koele plaats door en door koud laten worden.