Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado gado van Allerhande

Allerhande 1-2007
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes in 3-5 minuten beetgaar.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan en kook de sperziebonen in het zelfde water in 5-7 minuten beetgaar.
  • Haal ze eruit met een schuimspaan en kook de koolreepjes in het zelfde water in 2-3 minuten beetgaar.
  • Schik de gekookte groenten en de taugé op een grote schaal.
  • Snij de eieren in de lengte in kwarten en leg ze erbij.
  • Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzing op de verpakking en schenk deze over de lauwe groenten en de eieren.
  • Bestrooi het geheel met de grof gehakte pinda's en serveer de witte rijst er apart bij.

Tips / Opmerkingen

zin in vlees? serveer er krokant gebakken speklapjes bij!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Masoesa Moksi Alesi

Masoesa Moksi Alesi is in principe de Surinaamse versie van Nasi. Er is dan ook niet echt een vast recept want het wordt van oudsher gemaakt van van alles wat er over was. Kliekjes, overgebleven groenten etc. Voel je dan ook vrij om te wisselen van groenten, voeg eventueel kleine blokjes vlees (ham of varken of kip) toe.
Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: Suriname

ingrediënten

Voor de rijst:

Gooi alle ingrediënten bij elkaar en kook deze in de rijstkoker of in een pannetje gaar.

Bereidingswijze

  • Snij de uien fijn, hak de gember, knoflook, laos en rawit heel fijn.
  • Snij de wortel in kleine stukjes.
  • Verhit olie in een wok met een klein brokje Trassi.
  • Fruit hierin het uitje zachtjes glanzend, na een minuut of 5 voeg je de laos, gember, knoflook en rawit toe.
  • Fruit alles op een zacht vuur een minuutje of 10.
  • Voeg de gesneden bosuitjes toe.
  • Voeg vervolgens de rijst toe.
  • In een kommetje klop je de eitjes los en klop het scheutje melk erbij met een snufje zout.
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak het ei-mengsel tot een roereitje onder constant roeren.
  • Meng het roerei door de rijst en als laatste voeg je de taugé door de rijst.
  • Deze kan je meteen serveren zodat de taugé knapperig blijft, je kunt ook een paar minuutjes wachten tot het wat zachter wordt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische wraps

Recept categorieën: Wraps
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de stukjes vleesvervanger een half uurtje marineren in de ketjap, sambal en olie.
  • Snijd ondertussen het uitje en prei fijn en was de taugé.
  • Verhit wat olie in de pan en bak hierin de vleesvervanger, uitje, prei en voeg de taugé en op het laatst de maïs toe.
  • Maak ondertussen de wraps warm in de oven of in een koekenpan.
  • Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk als lunch!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese salade met limoendressing

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 ºC en brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Kool schoonmaken en in fijne reepjes snijden.
  • Van limoensap, sojasaus en 2 eetlepels olie dressing kloppen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Van olie 2 eetlepels in wok verhitten en tofu in 3 minuten bruin en gaar bakken.
  • Tofu uit wok scheppen en warmhouden.
  • Rest van olie verhitten. Kool en peen julienne 1 minuut roerbakken.
  • Taugé erdoor scheppen en nog 1 minuut roerbakken.
  • Groenten en dressing door elkaar scheppen, over vier borden verdelen en tofu erop leggen.
  • Salade met brood serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wok rolls met prei-varkensvleesvulling

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees, Wraps
Land van herkomst: Oosters
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkenslappen in reepjes snijden en met 4 eetlepels marinade mengen.
  • Afgedekt 3 minuten laten staan.
  • Prei schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In wok gemarineerd vlees 5 minuten roerbakken.
  • Prei toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Taugé en rest van wokmarinade toevoegen en goed doorwarmen.
  • Wok rolls volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • Prei-vleesmengsel over wok rolls verdelen en dichtklappen.

Tips / Opmerkingen

Lekker erbij: komkommersalade met yoghurtdressing.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Afrikaanse braai
Recept afdrukken
No ratings yet

Afrikaanse braai

Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Afrika
Auteur: Hetty van Es

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd het vlees en de groente in reepjes.
  • Doe de olie in de hapjespan
  • Voeg de reepjes vlees toe en braad deze even aan.
  • Voeg daarna de fijngesneden reepjes kool, champignons, ui, wortel en paprika toe.
  • Bak het geheel goed door, schep steeds om en voeg de gekookte rijst toe.
  • Voeg nu de taugé toe, dan blijft de taugé nog knapperig.
  • Voeg naar smaak de ketjap, gembersiroop (of poeder) en de sambal toe.