Recept afdrukken
No ratings yet

Boffert

Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: Duitsland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Was de potporie (rozijnen en krenten) en droog ze.
  • Ontvel de hazelnoten door ze kort in een droge koekenpan op te warmen.
  • Snijd de vijgen in 8 stukjes en de appels in kleine stukjes.
  • Zet een pan met ruim water op voor het koken van de broodpuddingvorm.
  • Zeef de bloem met bakpoeder en kaneel boven een beslagkom.
  • Splits de eieren, vang het eiwit op in een aparte kom, en voeg de dooiers toe aan de bloem
  • met gembernat en melk.
  • Smelt de boter en meng deze samen met de bloem tot een deeg.
  • Klop de eiwitten met het zout stijf en voeg ze ook toe aan het deeg.
  • Meng de vruchten door het beslag.
  • Vet de broodpuddingvorm in en bestrooi met paneermeel.
  • Schep het beslag in de vorm en sluit de deksel.
  • Kook de vorm 2 uur zachtjes.
  • Haal de pan uit het water en open de deksel om even te drogen.
  • Serveer de boffert met roomboter besmeerde plakken, bij voorkeur warm.

Notities

Geniet ervan als het nog warm is!

Recept afdrukken
No ratings yet

Biscuittaart

Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Klop een dag voor het serveren de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Voeg de suiker toe en klop goed door.
  • Voeg vervolgens de eierdooiers toe en klop opnieuw goed door.
  • Zeef boven het mengsel de bloem, het zetmeel en het bakpoeder.
  • Meng voorzichtig tot een homogeen beslag.
  • Giet het beslag in een bakvorm en bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven
  • op 160 ºC.
  • Ontvorm de biscuit onmiddellijk en laat deze afkoelen op een rooster.
  • Snijd de taart 's anderendaags middendoor.
  • Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur (bijvoorbeeld rode bessen) en slagroom.
  • Zet beide helften weer op elkaar en bestrijk de taart rijkelijk met slagroom.
  • Werk de taart af met hagelslag en vers fruit naar keuze.
  • Geniet van deze heerlijke Belgische biscuittaart!

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Bacardi Citroencake

Recept categorieën: Cake, Dessert
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de cake:

Voor de siroop:

Voor het glazuur:

Voor de topping:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Klop in een mengkom de roomboter met de suiker luchtig gedurende minstens 5 minuten.
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en voeg ook de Bacardi Lemon toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Rasp de schil van de citroenen en spatel dit door het beslag.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of deze gaar is.
  • Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de cake klaar.
  • Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  • Breng in een pan de 7UP en kristalsuiker aan de kook.
  • Laat dit inkoken tot een siroop.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Voeg het sap van de citroenen en Bacardi Lemon toe aan de siroop en meng goed.
  • Als de cake gaar is, haal je deze uit de oven en prik je met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant.
  • Verdeel vervolgens de siroop over de cake met behulp van een kwastje.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
  • Meng de poedersuiker met de Bacardi Lemon om een dik glazuur te maken.
  • Haal de afgekoelde cake uit de vorm en verdeel het glazuur er sierlijk overheen.

Notities

Serveer de Bacardi Citroencake met citroenrasp en -schijfjes voor een verfrissende finishing touch.
Deze citroencake gaat goed samen met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese. Hun zoetheid en fruitige aroma's vullen de frisheid van de citroen mooi aan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Banaan Poffertjes

Porties: 50 poffertjes
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Pak een beslagkom en meng daarin de bloem, bakpoeder, zout, ei en de helft van de melk.
  • Kluts goed door met een garde.
  • Voeg vervolgens de rest van de melk toe en roer opnieuw goed door met de garde om klontjes te voorkomen.
  • Pel de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter breed.
  • Maak met een breed rietje een gaatje in het midden van de plakjes banaan.
  • Vul een spuitzak met hazelnootpasta en knip een klein puntje af.
  • Vul de plakjes banaan met de hazelnootpasta.
  • Smelt wat roomboter in een koekenpan.
  • Haal de gevulde banaanplakjes door het beslag en bak ze aan beide kanten gaar in de koekenpan.
  • Serveer de gevulde banaan poffertjes met een beetje poedersuiker en een klontje roomboter.

Notities

Een portie poffertjes is vaak tussen de 10 en 20 stuks, afhankelijk van het moment en hoe groot je eet. Pas de portie aan naar eigen wens en behoefte.

Recept afdrukken
No ratings yet

Beghrir (Marokkaanse pannenkoek)

Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Doe bloem, griesmeel in een kom, voeg gist, bakpoeder, zout, saffraan toe en daarna het
  • handwarme water.
  • Meng alles goed (bij voorkeur met de hand).
  • Dek het af met een doek en laat het beslag 1 uur rijzen.
  • Verhit een anti-aanbak koekenpan.
  • Voeg het beslag toe (geen boter of olie).
  • Begin op laag vuur en verhoog het vuur langzaam.
  • Gaatjes zullen verschijnen.
  • Als de pannenkoek gaar is, leg je hem op een theedoek.
  • Indien de koekenpan te heet wordt, spoel deze dan even met koud water.
  • Besmeer de pannenkoek met boter en honing of olijfolie.
  • Je kunt ze ook gelijk invriezen zonder te besmeren.
  • Bewaar ze in diepvrieszakjes voor later gebruik.

Notities

Dit gerecht wordt meestal voor het ontbijt gegeten met lekkere Marokkaanse thee

Recept afdrukken
No ratings yet

Basisrecept Muffins

Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: America
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom: meel, bakpoeder en een snufje zout.
  • In een andere kom meng je de natte ingrediënten: eieren, melk, gesmolten boter en suiker.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  • Zorg ervoor dat er geen grote klonten overblijven, maar roer niet te lang.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin
  • zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  • Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  • Notitie: Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen
  • voor chocolademuffins.

Notities

Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen voor chocolademuffins.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hemelse Chocolade Swirl Cake

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake, Chocolade
Porties: 1 Cake
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

Botercrème:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • In een mengkom, mix de roomboter en suiker samen.
  • Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
  • Voeg het merg en zout toe aan de kom.
  • Mix gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad cakebeslag.
  • Giet een derde van het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier.
  • Neem nog een derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
  • Meng in een klein kommetje de cacao met melk tot goed gemengd.
  • Spatel dit cacaomengsel door het apart gehouden beslag.
  • Giet dit mengsel over het vanillebeslag in de cakevorm.
  • Voeg de rest van het vanillebeslag toe bovenop het cacaobeslag.
  • Strijk het beslag glad.
  • Gebruik de achterkant van een Siliconen Spatel om door het beslag te gaan voor een swirl-effect (wij adviseren vijf krullen).
  • Strijk nogmaals glad.
  • Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  • Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
  • Voor de botercrème, klop je de zachte boter in een kom luchtig met een keukenmixer of een stevige garde.
  • Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop opnieuw luchtig.
  • Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot een luchtige crème.
  • De botercrème is klaar wanneer de boter en suiker goed gemengd zijn.
  • Voeg de suiker in twee delen toe om klontjes te voorkomen.
  • De crème moet zacht zijn zonder korrels.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond en spuit toeven botercrème op de cake.
  • Maak de cake af door de chocoladekoeken te breken en in de bovenkant te steken.

Notities

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Ruby Port past goed bij deze rijke cake.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.4mg | Sugar: 28g

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse Blueberry Muffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Voorbereiding van de Citroen en Vanille:

  • Boen de citroen schoon onder stromend water.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit met een scherp mes.

Mengen van de Droge Ingrediënten:

  • In een kom, meng de tarwebloem met bakpoeder, kristalsuiker en een snufje zout.
  • Mengen van de Natte Ingrediënten: Klop in een aparte kom het ei samen met de karnemelk, Griekse yoghurt, zachte roomboter (licht gesmolten) en de rasp van de citroenschil (alleen het gele gedeelte).
  • Voeg het merg van het vanillestokje toe en meng goed.

Samenvoegen van de Ingrediënten:

  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens voorzichtig de verse blauwe bessen toe en spatel deze door het beslag.

Voorbereiding van de Muffinvorm:

  • Knip vierkantjes uit bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang) en knip in elk vierkantje een inkeping aan de zijkanten.
  • Plaats de bakpapieren in de muffinvormpjes en druk ze aan met behulp van een glas.
  • Als het papier niet blijft zitten, gebruik dan een beetje boter om het vast te plakken.

Vullen van de Muffinvormpjes:

  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bestrooi de bovenkant van elke muffin met een beetje rietsuiker.

Bakken van de Muffins:

  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Je kunt de gaarheid controleren door een tandenstoker in het midden van een muffin te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.

Afkolen en Serveren:

  • Laat de blueberry muffins 20 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens verder afkoelen buiten de bakvorm voordat je ze serveert.

Notities

Variatietip:

Voeg een vleugje citroensap toe aan het beslag voor extra frisheid.

Wijnadvies:

Geniet van deze heerlijke blueberry muffins met een kopje verse thee of een glas koude melk voor een verfrissende smaakervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bananenbrood versie 2

Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: America
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150ºC. Bestrijk het bakblik met olie.
  • Roer de margarine en de suiker romig en klop er dan de losgeklopte eieren door.
  • Pureer de bananen, roer hier het citroensap door en voeg dit toe aan het roommengsel.
  • Roer er dan de bloem door, voeg het bakpoeder en zout toe, en meng uiteindelijk de gehakte walnoten erdoor.
  • Doe het deeg in het bakblik en bak het bananenbrood in 1 uur en 15 minuten.
  • Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
  • Serveer het bananenbrood met of zonder boter.
  • Geniet van dit smakelijke bananenbrood tijdens lunch of brunch!

Recept afdrukken
No ratings yet

Madeleines

Recept categorieën: Gebak
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Zeef bloem en bakpoeder samen.
  • Klop suiker en eieren tot een dik mengsel.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe.
  • Roer de bloem in delen door het mengsel en voeg de gesmolten boter toe.
  • Zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vul de holletjes van de madeleinevorm voor 2/3 met beslag.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster.