Sannie’s Duitse curry uit de slowcooker
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Duitse curry uit de slowcooker

met patat uit de airfryer en kruidenzuurkool
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Slowcooker, Vlees
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de bakboter (in de uitneembare pan van de slowcooker als deze op het vuur kan) en fruit daarin de ui een paar minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door elkaar.
  • Zet de pan terug in de slowcookerhouder (of gooi het vanuit je pan over in je slowcooker) en voeg alle andere ingrediënten toe.
  • Alles goed mengen.
  • Zet de slowcooker 5 tot 6 uur op low.

Tips / Opmerkingen

Gegeten met rauwe kruiden zuurkool en Aviko opa’s patat uit de airfryer.

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit in de becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
  • Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
  • Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggiblokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe.
  • Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
  • Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen

Tips / Opmerkingen

Ik heb het gegeten met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilets met geroosterde pompoen, rode ui én witlof

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de schil en de pitjes van de pompoen en snij deze in blokjes van 2 cm.
  • Leg de pompoen op een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie, stukjes knoflook, gesneden salie en zout en peper.
  • Leg de hele rode uien met schil in de ovenschaal bij de pompoen.
  • Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven, tot de pompoen mooi bruin is.
  • Snij ondertussen de stronkjes witlof in de lengte door de helft, verwijder het hart en snij deze in grove schuine stukken.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en doe er de gesneden witlof bij.
  • Bak de witlof goudbruin en breng op smaak met zout, peper en een scheutje Balsamico azijn.
  • Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven.
  • Verwijder de schil van de rode uien, snij ze in plakjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Meng ze vervolgens weer met de geroosterde pompoen.
  • Zet de ovenschaal daarna even terug in de oven, om alles warm te houden.
  • Bak de Alpro®soya Fruitfilets 4 minuten om en om bruin in een pan met een beetje olie.
  • Presenteer de Alpro® soya Fruitfilets met de geroosterde pompoen en witlof.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met linzen en mosterd crème

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Kook de linzen ongeveer 20 minuten in ruim water totdat de linzen ‘al dente’ zijn.
  • Snij ondertussen de uien, knoflook, bleekselderij en winterpeen in blokjes van een halve centimeter.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg hier de uien, knoflook, bleekselderij, winterpeen en verse tijm aan toe.
  • Smoor het in ca. 10 minuten gaar.
  • Doe daarna de uitgelekte linzen bij dit mengsel en breng het op smaak met balsamico azijn en zout en peper.
  • Snij de bloemkool in plakjes van een halve centimeter en bak ze met een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Voor de mosterdcrème kook je de Alpro®soya Cuisine samen met de groentebouillon tot een romige crème.
  • Roer er daarna de grove mosterd doorheen en breng het op smaak met peper en zout.
  • Bak de Alpro® soya Fruitfilet 4 minuten aan beide kanten, in een beetje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Presenteer de Fruitfilets, met de linzen, de bloemkool en de mosterdcrème op 4 voorverwarmde borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met courgette en aardappelsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Voor de dressing:

Bereidingswijze

  • Maak de schil van de aardappels schoon en kook ze in zijn geheel in ca. 20min gaar.
  • Giet ze af en leg ze op een oven schaal om af te koelen.
  • Snijd de courgettes in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove schuine stukjes.
  • Bak de courgettes op hoog vuur met olijfolie tot ze goud bruin worden.
  • Draai het vuur laag en voeg op het laatste moment de gesnipperde knoflook toe.
  • Laat de knoflook niet te bruin later worden, anders word het bitter.
  • Breng de courgettes op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  • Snipper de uien fijn en hak de peterselie.
  • Snij de lauw warm aardappelen in grove stukjes en meng het met de uien, peterselie en dressing.
  • Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers 4 minuten in de pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de burgers met de aardappel salade en de gegrilde courgette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Pastasaus met Gehaktballetjes uit de Optigrill

Recept categorieën: Pasta, Saus
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Voor de saus:

Extra:

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de oregano, de pikante paprikapoeder, de knoflookpoeder, de zwarte peper, het zout, de geraspte kaas, het ei en de paneermeel en draai hiervan stevige kleine balletjes (zo groot als pingpong balletjes, ik heb er een balletjes tang voor gebruikt).
  • Verwarm de Optigrill vóór op stand rood.
  • Spuit, als de Optigrill voorverwarmd is wat spray olie in de bak van de Optigrill en doe daarin de ui, de bacon en het knoflook wokgemak.
  • Laat 5 minuten met dichte deksel garen en doe dan de gehaktballetjes erbij, doe de deksel dicht en laat 10 minuten garen op stand oranje.
  • Voeg dan de Italiaanse groente toe, samen met de gedroogde Italiaanse kruiden, de Heinz tomato frito creations Roasted Peppers & Onions, de Heinz tomatenblokjes, de Greensweet Stevia syrup (of honing), de sambal, de balsamico azijn en het verkruimelde groentebouillonblokje en roer alles goed om..
  • Laat het geheel nog 10 minuten garen op stand geel met dichte deksel.
  • (Kook ondertussen je pasta).

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gerookt spek

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook het ei hard en pel het.
  • Was en droog de veldsla.
  • Hak de ui fijn en snijd het spek in heel kleine dobbelsteentjes.
  • Bak de ui en het spek op zacht vuur in de olie krokant, voeg de azijn en de kappertjes
  • toe en kruid met peper.
  • Verdeel de veldsla over de borden en giet er de warme vinaigrette over.
  • Prak het hardgekookte ei en verdeel het over de salade.
  • Serveer het gerecht onmiddellijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme salade met biefreepjes en pestodressing

Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wrijf de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
  • Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze met de honing, de cajunkruiden en wat peper om.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne partjes.
  • Schaaf de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes.
  • Klop een dressing van de pesto, olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout.
  • Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie en bak het vlees omscheppend op hoog vuur 2 minuten.
  • Bak de walnoten 1 minuut mee.
  • Neem het vleesmengsel uit de pan, bestrooi met wat zout en houd het warm.
  • Bak de oesterzwammen en de worteltjes 3 minuten in het bakvet.
  • Verdeel de haricots verts, de tomaat, het oesterzwammengsel en het vlees over 4 borden en lepel de dressing erover.

Tips / Opmerkingen

Lekker met ciabattabrood.

Variatie:

Vervang de biefstuk door kalkoenfilet
 
 
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met balsamicosaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Rundvlees, Vlees
porties: 2 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In kommetje 50 g boter en pesto door elkaar roeren.
  • Overdoen in spuitzak.
  • Op stuk aluminiumfolie 2 grote toefen pestoboter spuiten.
  • In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
  • Entrecotes bestrooien met peper en besprenkelen met olie en 1 eetlepel azijn.
  • Afgedekt ca. 1 uur in koelkast zetten.
  • In steelpan wijn aan de kook brengen.
  • Fond, tijm, jam en rest van azijn erdoor roeren.
  • Onafgedekt in ca. 10 á 15 minuten op matig hoog vuur tot helft inkoken.
  • Saus boven schenkkan door zeef schenken.
  • Tomaten droogdeppen met keukenpapier en in dunne reepjes snijden.

BEREIDEN:

  • Entrecotes droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Entrecotes in ca. 6 à 8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Twee borden voorverwarmen.
  • Entrecotes bestrooien met zout.
  • Afdekken met aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
  • Ingekookte bouillon door bakvet roeren.
  • Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappelmeel met 1 theelepel koud water gladroeren.
  • Al roerend aan saus toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Entrecotes in dunne plakken snijden.
  • Saus in midden op borden scheppen.
  • Entrecoteplakken in saus leggen.
  • Blaadje basilicum met toef pestoboter ernaast leggen.
  • Garneren met tomaatreepjes.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gemengde salade en ciabattastokbrood.

Gekaramelliseerde Uien
Recept afdrukken
No ratings yet

Gekaramelliseerde Uien

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch

Equipment

  • Persoonlijk vind ik uien heerlijk en gebruik ze heel erg veel. In principe kun je uien prima als groente, maar zeker als bijgerecht serveren. Vooral als ze goed gekaramelliseerd zijn in roomboter met wat Agave siroop en Balsamico azijn. De zoete, zachte, bruine uien zijn veelal heel lekker bij rund- en varkensvlees en andere wintergerechten. Maar ik eet ze ook wel bij een op de huid gebakken stukje zalm. Er is een groot verschil tussen een gebakken uitje en een gekaramelliseerde ui. Door ze langzaam op een zacht vuurtje te garen en te kleuren bak je ze niet en worden ze heerlijk zoet. Het lijkt alsof je heel veel uien nodig hebt maar tijdens het bakken slinken ze enorm waardoor je in volume misschien eenderde overhoudt aan uien. Het duurt wel even voor ze klaar zijn. Houd rekening met 45 minuten tot een uurtje.

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de uien en snijd deze in plakken.
  • Smelt de boter zacht maar niet bruin in een grote koekenpan met dikke bodem of een grote braadpan.
  • Ik geef de voorkeur aan de braadpan omdat ik nogal onstuimig kan roeren.
  • Doe de uien in de pan met wat zeezout en laat deze op een middel tot zacht vuur glazig worden. Roer regelmatig, zo niet constant, de uien door.
  • Ze mogen niet bakken en harde bruine randen krijgen.
  • Wanneer de uien na een minuut of 20 bruinig worden meng je het water, de Agave siroop en de Balsamico door elkaar.
  • Zet het vuur even op zijn hoogst om de bodem van de pan goed heet te laten worden.
  • Roer nu wel constant want de uien mogen niet bakken.
  • Houd ze in beweging.
  • Wanneer de bodem van de pan goed heet is gooi je ongeveer een kwart van de vloeistof in de pan.
  • Lekker laten sissen en borrelen en ondertussen blijven roeren.
  • Wanneer het vocht is verdampt/opgenomen door de uien, zet je het vuur laag, voeg nog wat vocht toe (niet alles) en laat even sudderen ondertussen regelmatig even omroeren.
  • Wanneer het vocht grotendeels is verdwenen proef je of de uien helemaal zacht zijn en of ze een mooie bruine kleur hebben.
  • Zo niet, nog wat vocht toevoegen en weer even laten pruttelen.
  • Je mag zelf bepalen of je de uien helemaal zacht wil bakken of nog een beetje met een bite. Persoonlijk hou ik ervan als ze helemaal zacht zijn.
  • Zalig gewoon!