Recept afdrukken
No ratings yet

Black Tiger Salade

Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor de dressing:

Instructies

  • Verdeel de veldsla over 2 borden.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een mengbeker.
  • Sprenkel de dressing over de veldsla.
  • Verhit de olijfolie en bak de garnalen om en om.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe.
  • Voeg de chilisaus en ketjap toe.
  • Schep het geheel door elkaar.
  • Leg de garnalen op de salade en verdeel de saus erover.
  • Serveer de salade met sneetjes stokbrood.
  • Geniet van deze smaakvolle Black Tiger Salade als voorgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado Aardbeiensalade

Recept categorieën: Nagerecht
Porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de avocado en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en doe ze in een kom.
  • Voeg citroensap, balsamicoazijn en versgemalen zwarte peper toe.
  • Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

Notities

Notitie: Serveer de avocado aardbeiensalade als verfrissend nagerecht na een maaltijd. Je
kunt het ook eventueel garneren met wat verse muntblaadjes voor extra smaak en
presentatie

Recept afdrukken
No ratings yet

Aubergines met Tomaat

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Was de aubergines, dep ze droog, snijd ze in de lengte doormidden en maak kleine sneetjes
  • in het vruchtvlees.
  • Breng zout en peper aan op de aubergines en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
  • Leg de halve aubergines met het vruchtvlees naar beneden op een bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ºC.
  • Ondertussen, was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.
  • Doe de tomatenblokjes in een schaal en breng ze op smaak met een ruime hoeveelheid
  • fijngehakte kruiden, 1 eetlepel balsamicoazijn, een scheutje olijfolie, zout en peper.
  • Laat dit mengsel intrekken tot het moment van opdienen.
  • Haal de gare aubergines uit de oven en plaats ze op een serveerschaal.
  • Garneer de aubergines met het bereide tomatenmengsel.
  • Notitie: Serveer deze heerlijke aubergines met tomaat als bijgerecht, eventueel met een stuk
  • vers brood om de smaken optimaal te ervaren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eiwitschuim met Aardbeien

Recept categorieën: Nagerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen.
  • Klop er geleidelijk 175 g witte basterdsuiker door, totdat het mengsel wit en glanzend is.
  • Voeg dan de maïzena en witte wijnazijn toe.
  • Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en maak in het midden een kuiltje.
  • Bak de pavlova 45 minuten in een voorverwarmde oven op 140°C.
  • Zet de oven daarna uit en laat het eiwitschuim in de oven afkoelen om breken te voorkomen.
  • Meng de aardbeien met versgemalen peper en een scheutje balsamicoazijn.
  • Vul de pavlova met stijfgeklopte slagroom en garneer met de aardbeien.

Notities

Een heerlijk en luchtig nagerecht met eiwitschuim en aardbeien. Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Cipolline in Agrodolce

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Italië
Porties: 1 persoon
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Leg de zilveruitjes een kwartiertje in warm water, dan gaat het pellen vanzelf.
  • Pel ze.
  • Laat de boter in een steelpan smelten op een zacht vuur.
  • Voeg er de suiker bij en roer totdat deze gesmolten is.
  • Doe er de twee soorten azijn en de uitjes bij en meng goed.
  • Kruid met peper en zout.
  • Dek af en laat 20 à 25 minuten sudderen tot ze goudkleurig zijn.
  • Als een mes er gemakkelijk doorgaat als u erin prikt, zijn ze klaar.
  • Je kunt ze zowel warm als koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerstkrans Salade

Recept categorieën: Bijgerecht, Noten, Salade
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Leg de veldsla op een grote serveerschaal en maak een ringvormige krans.
  • Verdeel de granaatappelpitjes over de veldsla.
  • Strooi de verkruimelde feta gelijkmatig over de salade.
  • Voeg de dun gesneden komkommerplakjes en rode ui toe.
  • Bestrooi de salade met de licht geroosterde walnoten.
  • In een aparte kom, meng de balsamicoazijn en olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Sprenkel de dressing over de salade en garneer eventueel met verse kruiden.
  • Serveer de kerstkrans salade direct als kleurrijk en smaakvol bijgerecht.

Notities

Deze kerstkrans salade is niet alleen feestelijk en kleurrijk, maar ook snel en eenvoudig te bereiden. Geniet van de frisse smaken en vrolijke presentatie tijdens je kerstmaaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Konijn met Pruimen en Rode Wijnsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Bestrooi de konijndelen met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  • Bak de konijndelen aan alle kanten goudbruin.
  • Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak kort mee tot ze zacht zijn.
  • Blus de pan af met rode wijn en voeg de kippenbouillon toe.
  • Voeg het laurierblaadje, verse tijm en kaneelstokje toe aan de pan.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 1,5 tot 2 uur, of totdat het konijn mals is.
  • Voeg de gedroogde pruimen toe aan de pan en laat ze de laatste 30 minuten meekoken.
  • Meng de balsamicoazijn en honing en voeg dit toe aan de saus voor extra smaak.
  • Controleer of het konijn gaar is en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Garneer met verse peterselie en serveer het konijn met pruimen en rode wijnsaus bovenop aardappelpuree of gestoomde rijst.

Notities

Dit konijnenrecept met pruimen en rode wijnsaus zal een elegant en smaakvol gerecht toevoegen aan je kersttafel. Geniet van de rijke smaken en aroma's!

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Tomatenspiesjes met Balsamico

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 2 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Was de kerstomaatjes en rijg ze aan satéprikkers.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm hierin de kerstomaatjes zacht gedurende een paar minuten.
  • Haal de spiesjes uit de pan.
  • Doe de balsamicoazijn met 1 eetlepel water in de koekenpan en verwarm dit kort.
  • Druppel de balsamico-mix over de tomaatjes en strooi er wat tijm over.

Notities

Serveer deze eenvoudige, geroosterde tomatenspiesjes als een smaakvol voorgerecht met een heerlijke balsamico-glazuur. Een lichte en verrukkelijke start van de maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Courgette

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bestrijk de visfilets met groene en zwarte tapenade en leg enkele halfzongedroogde tomaten erop.
  • Snijd de courgette zeer fijn en leg deze bovenop de vis.
  • Snijd de tomaten in dunne schijfjes en leg deze er ook bovenop.
  • Stapel twee delen van de vis op elkaar en stoom ze gedurende 3 minuten op 95°C.
  • Karameliseer de honing, voeg olijfolie, balsamicoazijn en fijngehakte tijm toe.
  • Schik de visstapels op een bord, giet de saus erover en garneer met een basilicumblaadje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Duo van plakjes ham en meloen

Recept categorieën: Fruit, Koude Hapjes, Varkensvlees
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees van de meloen in kleine blokjes.
  • Meng de meloenblokjes met de ham, balsamicoazijn, porto en peper.
  • Plaats de mix 1 uur in de koelkast.
  • Garneer daarna glaasjes of schaaltjes met fijngesnipperde basilicum.
  • Geniet van deze heerlijke gerechten!