Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto

Allerhande 2003
Recept categorieën: Barbecue, Lamsvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren.
  • Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren.
  • Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren.
  • In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren.
  • Regelmatig keren en met marinade bestrijken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Antipasti gemarineerde courgette

Allerhande 2003
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de courgettes schuin in plakken van 1/2 cm dik.
  • Meng ze in een kom met 2 eetlepels olijfolie.
  • Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plakken in porties gaar.
  • Pureer in een keukenmachine de blaadjes munt met knoflook, balsamicoazijn en 150 ml olijfolie.
  • Meng de courgette door de muntdressing en laat minstens 30 minuten marineren.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof met gedroogde pruimen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden.
  • Pruimen in vieren snijden.
  • In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In wok olie verhitten.
  • Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen.
  • Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen.
  • Witlof met peper op smaak brengen.
  • Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

Tips / Opmerkingen

Gebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes uit een zakje Italiaanse kruidenmix (20 g).

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
  • Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
  • Muntblaadjes van takjes plukken.
  • Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
  • In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
  • Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
  • Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
  • Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
  • In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
  • Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  • Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
  • Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Trio van oesters

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten.
  • Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen.
  • Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken.
  • Blaadjes van koriander fijn knippen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes.
  • Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen.
  • Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen.
  • Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op
  • buffet zetten.
  • Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortelloni met noten en geroosterde venkel

Recept categorieën: Noten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Venkel schoonmaken en in dunne partjes snijden.
  • Tortelloni aan water toevoegen en in ca. 8 minuten gaarkoken.
  • Intussen venkelpartjes uitspreiden op bakplaat.
  • Azijn en olie erover sprenkelen.
  • Venkel ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 6 minuten beetgaar roosteren.
  • Tortelloni afgieten.
  • Kaassaus erdoor roeren en ca. 2 minuten verwarmen.
  • Tortelloni met saus in twee diepe borden scheppen.
  • Venkel met olie erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
  • Kikkererwten grof pureren.
  • Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
  • Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
  • Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
  • Sjalot pellen en fijn snipperen.
  • In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
  • Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
  • Maizena oplossen in teriyakimarinade.
  • Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
  • Geheel laten afkoelen.
  • Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
  • Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
  • Scampi droogdeppen met keukenpapier.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
  • Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
  • Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
  • Houmous op warme borden scheppen.
  • Blad ijsbergsla erop leggen.
  • Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Salade, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen.
  • Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren.
  • Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen.
  • Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven.
  • Warme vijgen over bordjes met sla verdelen.
  • Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met kaas en sinaasappelmarmelade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook brengen en ca. 5 minuten
  • zachtjes laten pruttelen tot mooie dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper en ca. 2 minuten laten afkoelen.
  • Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Witlof schoonmaken, wassen en in repen van ca. 2 cm snijden.
  • Rucola en lof over vier borden verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in plakjes snijden.
  • Plakjes kaas op salade leggen en dressing erover druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene asperges met rauwe ham

AllerHande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Asperges voorzichtig wassen en ca. 15 minuten in koud water leggen.
  • Van asperges aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden.
  • Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in kommetje olie, azijn, vermout en honing tot marinade kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In vergiet asperges afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Asperges met kopjes naar één kant op platte schaal leggen en marinade erover schenken. Asperges ca. 1 uur bij kamertemperatuur wegzetten, af en toe voorzichtig omscheppen.

Bereiden:

  • Asperges met kopjes aan één kant over vier borden verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Plakjes ham en mortadella om-en-om dubbelgevouwen naast asperges leggen. Basilicumblaadjes van takjes nemen en in reepjes snijden.
  • Over asperges strooien.
  • Serveren met pan con noci (voorgebakken Italiaans notenstokbrood, AH).