Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta insalata van cucina Maria

Recept categorieën: Pasta, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de pasta aan de kook, al dente (beetgaar)
  • Maak een sausje van de olijfolie, knoflook en azijn
  • Pasta afgieten en het oliemengsel erdoor heen doen
  • Laat een beetje afkoelen en roer dan alle ingrediënten erdoor.
  • Op smaak brengen met een beetje zout en peper!

Recept afdrukken
No ratings yet

Wintersalade met gegrilde kipfilet

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilets in de lengte in dikke plakken snijden.
  • In kom mosterd mengen met 2 eetlepels olie, zout en peper.
  • Plakken kip door mosterdolie wentelen.
  • Grillpan verhitten en kip in 2-3 minuten per kant bruin en gaar roosteren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en appelpartjes op hoog vuur bruinbakken.
  • Azijn met 2 eetlepels olie, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Sla in brede repen snijden en wassen.
  • Harde steeltjes uit waterkers verwijderen.
  • Bietjes schillen en in blokjes snijden.
  • Sla en waterkers mengen met dressing.
  • Salade over vier diepe borden verdelen.
  • Appel, biet en kip erover verdelen en de rest van de dressing erover sprenkelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met Boulogne Stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme bonensalade met krokante ham

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Paprika's en oesterzwammen op halfhoog vuur, 3-4 minuten roerbakken.
  • Knoflook even meebakken. Kidneybonen en azijn erdoor scheppen en meewarmen.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag ham krokant bakken.
  • Kaas over vier borden strooien, de bonensalade erover verdelen en ham erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Veldsla met lentegroenten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Lunch, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peultjes schoonmaken, grote exemplaren in de lengte halveren.
  • Plakje van onderkant aspergetips snijden.
  • Minimaïs in de lengte halveren.
  • In ruime koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
  • Maïskolfjes en peultjes 1 minuut bakken.
  • Rest van groenten toevoegen en nog 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen.
  • Vuur uitdraaien.
  • Azijn in pan schenken, groenten bestrooien met peper en zout en nogmaals omscheppen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Worteltjes van veldsla verwijderen en sla over vier borden verdelen.
  • Op elk bord kwart van groentemengsel scheppen en marinade uit pan erover lepelen.
  • Met dunschiller kleine krullen kaas erboven schaven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Toast met nectarine en knapperige ham

AllerHande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Hapjes, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Rucola fijn snijden en door ricotta mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Nectarines schoonboenen en in dunne partjes snijden.
  • Korsten van brood snijden en brood in 15 dunne plakken snijden.
  • Sneetjes halveren, op de bakplaat leggen en de bovenkant met olie bestrijken.
  • Brood in oven in 5 minuten goudbruin roosteren.
  • Uit de oven nemen en de toast laten afkoelen.
  • Ham met 2-3 plakken tegelijk in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, goudbruin en
  • knapperig bakken.
  • Ham op keukenpapier laten afkoelen en doormidden breken.
  • Ricottamengsel en nectarine partjes over toast verdelen.
  • Balsamicoazijn erover sprenkelen en met ham garneren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Meloen met aardbei en munt

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de watermeloen en aardbeien in dunne plakken en verdeel die over vier borden.
  • Sprenkel er een paar druppels azijn er over, bestrooi ze met munt en (versgemalen) peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme witlofsalade met appel

AllerHande 2006
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snijd hem in 12 partjes.
  • Bestrijk de partjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin,
  • keer ze regelmatig.
  • De partjes moeten wel stevig blijven.
  • Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los.
  • Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes 1 minuut (ze hoeven alleen iets zachter te worden).
  • Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook en sprenkel de azijn erover.
  • Strooi tot slot de spekreepjes erover.
  • Lekker bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.

Tips / Opmerkingen

Vervang de appelpartjes door plakjes sinaasappel en schep er ook wat verse basilicum door.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfs Entrecôte met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Brunch, Kalfsvlees, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Brood 1 uur in vriezer leggen.
  • Entrecotes op kamertemperatuur laten komen.
  • Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Twee derde van tomaten op bakplaat leggen.
  • Azijn erover sprenkelen en bestrooien met poedersuiker.
  • Tomaten ca. 10 minuten in oven zetten, tot velletje openklapt.
  • Bakplaat uit oven nemen.
  • Rest van tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Kaas fijn raspen.
  • In keukenmachine twee derde van rucola met pijnboompitten op laag tempo fijnmalen.
  • Geraspte kaas en tomaat stukjes erdoor roeren.
  • Salsa op smaak brengen met zout en peper.
  • Met gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van brood snijden.
  • Sneetjes op bakplaat leggen en bestrijken met 1-2 eetlepels olie.
  • Grofgemalen zout erover strooien en sneetjes eventueel afdekken met tweede bakplaat, om
  • omkrullen te voorkomen.
  • Brood in oven in 5-10 minuten lichtbruin en krokant laten worden.
  • Grillpan verhitten.
  • Entrecotes met keukenpapier droogdeppen en bestrijken met 1 eetlepel olie.
  • Vlees in 4 minuten per kant rosé grillen.
  • Halverwege vlees slag draaien, voor mooi ruitpatroon.
  • Vlees uit grillpan nemen, met zout en peper bestrooien en in aluminiumfolie verpakt nog 5
  • minuten laten rusten.
  • Vetrandje van vlees snijden en vlees in lange plakken snijden.
  • Van rucolasalsa 1 theelepel in midden van vier borden scheppen (tegen schuiven van brood).
  • Rest van salsa in vier smalle glaasjes scheppen en op bord zetten.
  • Elk glas garneren met blaadje rucola.
  • Slamelange omscheppen met rest van rucola, 2 eetlepels olie en bakvocht van tomaten.
  • Op elk bord sneetje brood op salsa leggen.
  • Hierop telkens pluk sla en helft van entrecôte plakjes leggen.
  • Nog zo'n laag maken en afdekken met laatste sneetjes.
  • Garneren met gebakken tomaten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsentrecote met fijne groenten

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in miniblokjes snijden.
  • In pan olie verhitten en spek even bakken.
  • Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 minuten gaarsmoren.
  • Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.
  • Entrecôtes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
  • Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Entrecôtes uit pan nemen en warmhouden.
  • Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken.
  • Jus door groenten roeren.
  • Entrecôtes en groenten over de borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse gehaktballen met rösti

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Salami, ½ theelepel zout en peper door gehakt kneden en hiervan tussen handen 4 ballen draaien.
  • Een ui snipperen en andere ui in dunne ringen snijden.
  • Aardappels (met keukenmachine) grof raspen en in zeef vocht eruit drukken.
  • Uisnippers, zout en peper door aardappelrasp mengen.
  • Van röstimengsel 8 platte rondjes vormen.
  • In 2 grote koekenpannen elk 2 eetlepels olie verhitten.
  • Röstikoekjes in olie leggen en ca. 15 minuten per kant op matig vuur bakken, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin gehaktballen rondom aanbraden.
  • Deksel op pan leggen en ballen nog ca. 15 minuten op zacht vuur bakken; af en toe keren.
  • In kom rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Op schaal tomaat en uiringen rangschikken, dressing erover druppelen.
  • Gehaktballen en röstikoekjes over vier borden verdelen en serveren met tomatensalade.