Bamboescheuten met Pinda's

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje hele bamboescheuten
  • 75 g ongezouten gepelde pinda's
  • 6 gedroogde Chinese paddenstoelen.
  • 100 g broccoli
  • 3 plakjes verse gember
  • Sojasaus
  • Olie
  • Suiker
  • Ve-tsin poeder naar keuze
  • Bindpapje 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water

Instructies

  • Was en week de paddenstoelen gedurende 30 minuten in warm water.
  • Snijd de bamboescheuten in plakjes.
  • Was de broccoli en snijd deze in roosjes.
  • Breng in een pannetje ruim water aan de kook.
  • Blancheer de broccoli, spoel met koud water af en laat uitlekken.
  • Hak de gember fijn.
  • Laat de paddenstoelen uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden.
  • Verhit op hoog vuur de wok en voeg vervolgens 2 eetlepels olie toe.
  • Roerbak de gember tot het gaat geuren.
  • Roerbak de bamboescheuten gedurende 30 seconden.
  • Voeg 2 eetlepels sojasaus, ¼ eetlepel suiker, ¼ theelepel ve-tsin en 1 dl water toe en kook
  • gedurende 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en broccoli toe en roerbak gedurende 30 seconden.
  • Roer zoveel van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt.
  • Meng de pinda's erdoor en schep het gerecht op een schaal.
  • Optioneel: Voeg 2 theelepels sambal oelek toe tijdens het roerbakken van de gember voor
  • extra pit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Optioneel:
Voeg 2 theelepels sambal oelek toe tijdens het roerbakken van de gember voor extra pit.
Geniet van dit smaakvolle Oosterse bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Oosters