Sannie’s Thaise Currysoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Thaise Currysoep

Recept categorieën: Kip, Soep
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
  • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
  • Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
  • Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
  • Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
  • Laat een minuut of 10 op laag staan..
  • Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
  • Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
  • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.

Tips / Opmerkingen

Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.

Foo yong hai met ham
Recept afdrukken
No ratings yet

Foo yong hai met ham

Snel te maken
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: China
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper (uit bamipakket) schoonmaken en in reepjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olieverhitten.
  • Bamigroente ca. 5 minuten bakken.
  • Intussen eieren loskloppen met omeletmix (uit pak) en 75 ml water.
  • Rest van olie verhitten in koekenpan.
  • Van eimengsel 4 omeletten bakken.
  • Hamreepjes toevoegen aan bamigroente en door en door verwarmen.
  • Saus bereiden van sausmix (uit pak) volgens gebruiksaanwijzing.
  • Groentemengsel op omeletten scheppen en dubbelvouwen.
  • Omeletten serveren met saus en rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groente-rijst met drumsticks

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wel de nasi-mix volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water.
  • Wrijf de drumsticks in met zout en peper.
  • Verhit de olie en bak de drumsticks in ± 15 minuten rondom bruin.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Bak in dezelfde pan de gewelde nasi-mix ± 3 minuten.
  • Voeg de groenten uit het pakket toe en bak ze ± 5 minuten mee.
  • Roer er de gekookte rijst door en bak die al omscheppend ± 5 minuten mee tot de rijst warm is.
  • Schep de rijst in een schaal en leg de drumsticks erop.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Chinese tomatensoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: China
porties: 4

Bereidingswijze

  • Zet de kippepoten met koud water op breng het aan de kook en zet het vuur laag.
  • Voeg de winterwortel, prei, ui, knolselderij, foelie en gekneusde peperkorrels toe, leg het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ± 30 minuten koken.
  • Desgewenst kunt u de bouillon door een natte theedoek zeven.
  • Haal het vlees van de kippepoten.
  • Fruit de bamigroenten met de tomatenpuree in wat olie licht aan en voeg de bouillon toe.
  • Breng op smaak met bijvoorbeeld ve-tsin, gember en koenjit en voeg naar smaak ketjap en sambal toe.
  • Bind de soep licht met aardappelzetmeel en voeg tenslotte het gesneden kippevlees toe.

Indische Bruine Bonensoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Indische bruine bonensoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de boemboe nasi goreng in een kommetje met 1 1/2 dl heet water 10 minuten weken.
  • Maak de winterwortel schoon, was hem en snijd hem in stukken van 4 cm.
  • Snijd deze stukken in de lengte in luciferdunne reepjes.
  • Verhit de olie in een flinke pan en bak hierin de boemboe nasi goreng met het weekvocht en de wortel, peper, ui, prei en kool uit het bamipakket al omscheppend 4 minuten.
  • Voeg dan de bonen met het vocht, de boemboe saté en 1 1/2 liter water toe.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer er de taugé uit het bamipakket door en verwarm die 1 minuut mee.
  • Breng de soep op smaak met sambal en ketjap.
  • Serveer er kroepoek bij.