Burgers met pilafrijst en babaganoush
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 Alpro® soya Burgers
- ¼ ui
- 250 gr cashewnoten
- 300 gr Basmati rijst
- 500 ml groentebouillon
- ¼ tl piment
- ½ tl kaneel
- 8 gedroogde abrikozen
Ingrediënten voor de babaganoush:
- 2 aubergines
- ½ tl komijn poeder
- 1 teen knoflook
- 100 ml olijfolie
- 1 citroen
- 100 gr Alpro® soya Yofu Nature
- 50 gr geroosterde hazelnoten
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Spoel de rijst goed schoon onder koud water.
- Smoor de ui 5 minuten in een diepe pan in een klein beetje olijfolie en voeg hierna de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen aan toe, totdat de rijstkorrels glanzen.
- Giet vervolgens de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat 20 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan, totdat alle vocht is opgenomen.
- Strooi daarna de cashewnoten over de rijst.
- Voor de babaganoush: snij de aubergines in blokjes en bak ze gaar in de pan.
- Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen.
- Voeg ten slotte de Yofu en de geroosterde hazelnoten toe.
- Bak de Alpro soya Burgers 4 minuten om en om goudbruin in een beetje olie of Alpro® soya Bak & Braad.
- Serveer de Fruit filets met de rijst en de babaganoush.
Tips / Opmerkingen
Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.