Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met pilafrijst en babaganoush

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vleesvervangers
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de babaganoush:

Bereidingswijze

  • Spoel de rijst goed schoon onder koud water.
  • Smoor de ui 5 minuten in een diepe pan in een klein beetje olijfolie en voeg hierna de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen aan toe, totdat de rijstkorrels glanzen.
  • Giet vervolgens de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat 20 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan, totdat alle vocht is opgenomen.
  • Strooi daarna de cashewnoten over de rijst.
  • Voor de babaganoush: snij de aubergines in blokjes en bak ze gaar in de pan.
  • Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen.
  • Voeg ten slotte de Yofu en de geroosterde hazelnoten toe.
  • Bak de Alpro soya Burgers 4 minuten om en om goudbruin in een beetje olie of Alpro® soya Bak & Braad.
  • Serveer de Fruit filets met de rijst en de babaganoush.

Tips / Opmerkingen

Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Five spice garnalen met citroenrijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Was en rasp citroenschil en pers ½ citroen uit.
  • Meng het citroensap met de wok marinade, 1 eetlepel olie en de garnalen.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak ze 4 minuten mee.
  • Voeg 5 eetlepels van de woksaus toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Verhit een andere wok of hapjespan.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met de geraspte citroenschil 1 minuut.
  • Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep het garnalen-groentemengsel ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu

Recept categorieën: Curry's, Groenten, Rijst, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de tofu goed uitlekken, dep droog en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
  • Meng de blokjes tofu met 3 eetlepels wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperzieboontjes 5 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  • Voeg de kruidenpasta, 1 dl water en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de kokoscurry op warme borden, bestrooi met de geraspte kokos of seroendeng en geef de warme rijst erbij.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Seroendeng en Mango Chutney op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de sperzieboontjes door broccoliroosjes en gebruik de kruidenpasta voor groene curry.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
  • Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
  • Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
  • Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
  • Laat de wok weer goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
  • Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2-3 minuten laten pruttelen.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander.
  • Schep de warme rijst op warme borden.
  • Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.

Variatietip:

Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.
Dit gerecht is ook lekker met spitskool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 min
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Quorn.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.

Kokos amandelrijst
Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos amandelrijst

Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Dominicaanse republiek
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de kokosmelk aan de kook met de geelwortel, de citroengras en zout naar smaak.
  • Roer de rijst en de rozijnen erdoor en laat het 20 minuten heel zachtjes koken.
  • Roer de rijst om, laat hem nog 5 minuten staan en strooi de amandelen erover.

Chalow
Recept afdrukken
No ratings yet

Chalow

Afghaanse rijst
Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: Afganistan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel 400 gr basmatirijst driemaal met koud water en laat de rijst dan 30 minuten weken.
  • Breng ineen grote pan 1½ liter water aan de kook.
  • Giet de rijst af en doe hem 5 minuten in het kokende water.
  • Laat de rijst uitlekken, doe hem terug in de pan en voeg er ¼ liter water, 1 theelepel zout en 1 eetlepel maïsolie bij.
  • Laat dit op laag vuur sudderen tot de rijst alle vloeistof heeft opgenomen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Turkse pilaf

Boodschappen 2-2004
Recept categorieën: Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Turkije
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg zout en cayennepeper toe.
  • Pel de ui en teentjes knoflook en snipper deze.
  • Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut en voeg wortel, aubergine, sperziebonen, kaneel- en kerriepoeder toe.
  • Roerbak 4 minuten.
  • Roer de yoghurt en rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog 10 minuten garen.
  • Schep de gare rijst en het gehakt erdoor.
  • Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Vervang diepvriessperziebonen eventueel door doperwten of tuinbonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sajoer boontjes met champignons en sesamzalm

Recept categorieën: Groenten, Zalm
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes 2 minuten.
  • Wok de champignons 2 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en ca. 13 minuten laten pruttelen.
  • Snijd intussen de zalm in vier porties en bestrijk met de ketjap.
  • 2 minuten laten staan.
  • Rooster ondertussen de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Doe een scheutje olie in de hete koekenpan en bak de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan beide zijden.
  • Bestrooi de zalm met sesam.
  • Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden en leg de zalm ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien.

Variatietip:

Voeg aan de ketjap wat Gembersiroop toe en gebruik het mengsel als marinade. Vervang de zalm door verse tonijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentecurry met yoghurt

Recept categorieën: Curry's, Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: V-Day

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de sperziebonen in stukjes, de champignons in vieren en de worteltjes in plakjes.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu reepjes met de kerriepoeder 1 minuut.
  • Voeg de groenten toe en bak dit nog 2 minuten.
  • Giet het water erbij en verhit al roerende tot het water is verdampt.
  • Voeg naar smaak zout en cayennepeper toe.
  • Roer op het laatst de yoghurt erdoor en serveer direct met de rijst.

Tips / Opmerkingen

Sneltip:

neem grof gesneden wokgroenten.

Lighttip:

verlaag de hoeveelheid yoghurt tot 100 g.