Bastognekoeken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g gezouten roomboter
  • 75 g gemalen kandijsuiker
  • 1 dl kandijstroop
  • 3 eierdooiers
  • Koekkruiden
  • Boter om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 º C en vet de bakplaat in met boter.
  • Meng zelfrijzend bakmeel, gezouten roomboter, gemalen kandijsuiker, kandijstroop,
  • eierdooiers en koekkruiden in een kom.
  • Kneed het mengsel tot een glad beslag. Voeg vervolgens de kandijsuiker toe en kneed het
  • tot een steviger deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek en zet het deeg voor 1 uur in de koelkast.
  • Maak platte, rechthoekige hoopjes deeg op de ingevette bakplaat.
  • Bak de koekjes in de oven gedurende 20-25 minuten.
  • Laat de koekjes afkoelen en geniet van deze heerlijke Bastognekoeken.
  • Notitie: Geniet van de koekjes als een smakelijk tussendoortje of als aanvulling op een
  • warme drank.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst België