Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkaaskoekjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: America
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor of stamp ze fijn met een pureestamper.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien ca 5 minuten tot ze zacht, maar
  • niet bruin zijn.
  • Voeg de gefruite uien en de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe en roer alles goed dooreen.
  • Vorm van het pureemengsel 12 platte koekjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelkaaskoekjes aan weerskanten
  • mooi bruin.

Tips / Opmerkingen

Serveer de aardappelkaaskoekjes warm.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelgratin uit de Provence

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 2 uien in ringen in 3 el olie 5 minuten bakken.
  • 400 gr Tomaatblokjes (blik), 2 el tomatenpuree, 1 tl basilicum, zout, peper en 2 geperste
  • knoflooktenen 5 minuten meebakken.
  • 1 kg Aardappels in dunne plakjes in ingevette ovenschaal leggen.
  • Tomaatmengsel erover schenken.
  • 2 El fijngesneden peterselie, 100 gr geraspte belegen kaas en 25 gr boter erover verdelen.
  • Afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in oven van 200°C bakken.
  • Folie verwijderen en nog 30 minuten bakken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcake met peterselie en crème fraîche

Recept categorieën: Cake, Ei, Groenten, Kaas, Zuivel
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de hele aardappelen in weinig water in 15 minuten net gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in
  • plakken.
  • Hak de peterselie fijn en vermeng die, op 2 el na, met de crème fraîche, peper, zout, knoflook, 50 gr kaas en de eieren.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier, vet dat in en leg er de aardappelplakjes in laagjes in.
  • Schenk het eiroommengsel in de vorm en verdeel er de rest van de kaas en de peterselie over.
  • Leg hier een daar een vlokje boter.
  • Dek de vorm met bakpapier af en bak de cake 50 minuten in een hete oven (220°C).
  • Laat de cake in de vorm 1½ uur afkoelen, stort het daarna op een schaal en verwijder het bakpapier.

Tips / Opmerkingen

Snijd de cake in plakken van ½ cm dikte en serveer die lauwwarm.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastarolletjes met prei en kaas

AllerHande 2006
Recept categorieën: Pasta, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd 2 stukken prei van 15 cm en snijd deze in de lengte door zodat je 4 stukken hebt.
  • Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
  • Laat goed uitlekken.
  • Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje.
  • Schuif de prei met kaas in de pastarolletjes.
  • Leg de rolletjes naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  • Schenk de bouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten beetgaar.
  • Schep in een kom de rucola om met olie en voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe.
  • Verdeel de pastarolletjes over vier borden en leg de rucola ernaast.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel met quorn en courgette

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In braadpan fijngehakt in helft van olie 3 minuten roerbakken.
  • Tomatenblokjes toevoegen en saus 5 minuten laten sudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in de koekenpan rest van de olie verhitten en de courgetteplakjes hierin 3 minuten
  • bakken.
  • Knoflook en oregano nog 1 minuut meebakken en bestrooien met zout en peper.
  • In ovenschaal laagjes maken van achtereenvolgens brood, courgette en
  • fijngehakt-tomatensaus, en eindigen met brood.
  • Kaas erover verdelen en de schaal in het midden van de oven zetten.
  • Gerecht in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovengehakt met broccoli

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kneed het gehakt door met het ei, de helft van de geraspte kaas, een theelepel zout en (versgemalen) peper naar smaak.
  • Verdeel het gehakt in de ovenschaal. Schep de tomatenblokjes erover en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Plaats het gehakt 25 minuten in de oven.
  • Kook de aardappels in 15-20 minuten afgedekt in een bodempje water.
  • Kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water, spoel ze af met koud water.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok of een grote koekenpan, bak de rode ui hier al omscheppend in tot die lichtbruin begint te kleuren.
  • Schep nu de knoflook en de broccoli erbij.
  • Bak nog 5 minuten goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en (zee)zout.
  • Serveer met de broccoli en een stuk ovengehak.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Minestronesoep met gehaktballetjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met dikke bodem ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Tomatenblokjes en bouillon erbij schenken.
  • Groentemix en boontjesmix toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Soep met deksel op pan 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
  • Intussen gehakt met nootmuskaat, helft van bieslook en ½ theelepel
  • zout en peper mengen. Van gehakt kleine balletjes draaien.
  • Balletjes door soep roeren en in 5 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over vier diepe borden verdelen.
  • Kaas en rest van bieslook erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met brood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse tortilla's AllerHande

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan helft van ui en knoflook in 2 eetlepels olie met de helft van de chilipoeder op laag vuur
  • fruiten.
  • Tomatenblokjes met vocht toevoegen en even meebakken.
  • Helft van bouillon erbij schenken en geheel 20 minuten op laag vuur laten koken.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en courgette en paprika 3-4 minuten met zout en peper zachtjes bakken.
  • Mengsel uit de koekenpan nemen en bewaren.
  • In de rest van olie rest van ui, knoflook en chilipoeder zachtjes fruiten.
  • Bonen met vocht erdoor scheppen en 4-5 minuten bakken.
  • Mengsel tot grove puree stampen.
  • Rest van bouillon erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Tortilla's bestrijken met tomatensaus en in midden streep bonenpuree scheppen.
  • Courgette, paprika en beetje kaas erover verdelen.
  • Tortilla's opgerold in ovenschaal leggen.
  • Rest van tomatensaus erover schenken en daarna crème fraîche en rest van kaas erover scheppen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In oven in 30 minuten goudbruin laten worden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagna met groenten AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Venkel in lengte halveren en in dunne plakjes snijden.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten en venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn hierin 3-4
  • minuten roerbakken.
  • Scheutje water erbij schenken en groenten in nog 5 minuten gaar laten worden.
  • Ansjovis afgieten boven steelpan en deze olie verwarmen.
  • Ansjovis fijnhakken en al roerend in warme olie laten smelten.
  • Slagroom en melk toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Enkele lepels van dunne roomsaus over bodem van ingevette ovenschaal uitstrijken.
  • Twee lasagnavellen erop leggen.
  • Kwart van groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover verdelen.
  • Deze volgorde drie keer herhalen.
  • Over laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas verdelen.
  • In midden van oven lasagna in 20-25 minuten gaarbakken.
  • Lasagna uit oven nemen en 5-10 minuten laten staan, zodat hij stevig wordt


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasomelet met broccolisalade

AllerHande 2005
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Aardappel drogen en in kom met 3 eetlepels olie, zout en peper omscheppen.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Aardappelblokjes op bakplaat uitspreiden en in ca. 20-25 minuten in oven goudbruin bakken,
  • af en toe omscheppen.
  • Broccoli in 5 minuten beetgaar koken en onder koud stromend water afspoelen en laten
  • uitlekken.
  • Eieren loskloppen met melk, zout en peper.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verwarmen en eiermengsel erin
  • schenken.
  • Met spatel gestold ei steeds naar midden schuiven en nog vloeibaar ei over bodem laten
  • uitvloeien.
  • Omelet verwarmen tot bovenkant bijna gestold is en onderkant goudbruin is.
  • Geraspte kaas erover strooien en laten smelten.
  • Citroensap met rest van olie, zout en peper tot dressing kloppen.
  • Broccoli en ijsbergsla mengen en dressing erdoor scheppen.
  • Omelet in vieren snijden en op borden laten glijden.

Tips / Opmerkingen

Aardappelblokjes en salade erbij serveren