Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sis kebab

vlees aan spiezen
Recept categorieën: Barbecue, Rundvlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Turkije
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
  • Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
  • Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
  • Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
  • Af en toe even roeren.
  • Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
  • Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse rijstschotel

Recept categorieën: Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Mexico
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst
  • Doe olie in de pan en doe alles erin.
  • Goed aanbraden
  • Nu meng je de kruiden erdoorheen met een beetje zout
  • Even garen!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische biefstuk schotel

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Azië
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de boontjes, boemboe, bamboe en paprika bij de cocosmelk in de pan en laat zachtjes 20 min sudderen.
  • Doe nu de biefstuk erbij en laat 8 min sudderen.

Tips / Opmerkingen

Doe er witte pandanrijst bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki biefstuk met noedels

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van broccoli stronk afsnijden en broccoli in kleine roosjes snijden.
  • Chinese eier mie met broccoli in kokend water in 4-5 minuten gaar koken, af en toe
  • omroeren.
  • Intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm snijden en biefstuk dwars op de draad in dunne
  • plakjes snijden.
  • In wok olie verhitten en biefstuk in 2 minuten op hoog vuur rondom dichtschroeien.
  • Stoneleeks en teriyaki marinade door biefstuk scheppen en nog 1 minuut roerbakken.
  • Mie en broccoli afgieten en op bord scheppen.
  • Biefstuk met saus op noedels scheppen en sesamzaad erover strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki spiesjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden.
  • In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade.
  • Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen.
  • Hetzelfde doen met zalm.
  • Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen.
  • Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten.
  • Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
  • Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami wok met beef teriyaki

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: go-tan.nl

Bereidingswijze

  • Bij dit gerecht wok je vier keer om een overheerlijke woksmaak aan het hele gerecht te geven en de biefstuk mals te houden.
  • Zet de oven aan op 80 C en zet er een ovenvaste schaal in (voor de mie later).
  • Laat de mie 4 minuten in kokend water wellen, spoel het in een vergiet met koud water af, laat het goed uitlekken en meng de sesamolie er doorheen.
  • Verhit op een hoog vuur 3 eetlepels olie samen met de knoflook en de gember in een grote wok.
  • Hierin wok je de mie 3 minuten, blijven omscheppen! Houd de gewokte mie warm in de warme schaal, in de oven.
  • Snijd de puntjes van de peultjes, de ui in grove stukken, de wortel in reepjes, de tomaat in blokjes en de lente-ui in schuine plakjes.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
  • Laat twee eetlepels olie in de wok walmend heet worden en bak hierin de helft van de biefstuk zeer kort aan(15 seconden).
  • Doe het vlees over in een afgedekte kom.
  • Bak nu de tweede helft aan.
  • Laat de wok op het hoogste vuur staan en voeg nog een eetlepel olie toe.
  • Wok in volgorde de ui, de peultjes en de wortel in 3 minuten beetgaar, voeg de tomaat en de Teriyaki-saus toe en schep het een halve minuut om.
  • Doe het vuur uit en schep de biefstuk met vocht door de groenten.
  • Verdeel de gewokte mie over 4 grote kommen of borden en schep het wokgerecht erbij of erover heen.
  • Garneer het gerecht met de lente-ui en strooi er gebakken uitjes over.

Tips / Opmerkingen

 

Variatietip:

Go-Tan heeft diverse smaakmakers waarmee je kunt variëren in de wok. Om mee te beginnen zijn, naast de olie, gehakte knoflook, gember en lemon grass (citroengras) perfect. Daarnaast kun je, net voor het toevoegen van de Wok Essential, de groenten en het vlees afblussen met Go-Tan Rice Wine of droge sherry. Het geheim van de kok: afblussen met een half kopje echte  bouillon of fond uit een pot. Dit geeft een rijke smaak en een heerlijke saus!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ratjetoe-rijst

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst op de gebruikelijke manier.
  • Bak de biefstuk en zorg dat u flink wat biefstukjus maakt.
  • Snijd de biefstuk zeer fijn.
  • Een ui fruiten, hierin de fijngesneden biefstuk doen en kerrie.
  • Per persoon een spiegelei zacht bakken.
  • Men serveert de hete rijst met het vlees, ieder neemt naar smaak jus erbij en bekroont het geheel met een
  • gebakken ei.

Tips / Opmerkingen

’s zomers geeft men er komkommer cn tomatensla bij en ’s winters rauwe lofsla.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
  • Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
  • Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
  • Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
  • Laat de wok weer goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
  • Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2-3 minuten laten pruttelen.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander.
  • Schep de warme rijst op warme borden.
  • Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.

Variatietip:

Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.
Dit gerecht is ook lekker met spitskool.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk met cashewnoten in oestersaus

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
wachten20 minuten
Totale tijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Calorieën: 395kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer in een kom de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar.
  • Schep het vlees erdoor en laat het ca. 20 min. marineren.
  • Verhit een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en verwarm het totdat de olie gaat walmen.
  • Neem het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken.
  • Bewaar de marinade.
  • Roerbak het vlees 4-5 min op hoog vuur en laat de plakjes uitlekken in een vergiet.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Roerbak de gember ca. 1 min. op matig vuur in de wok.
  • Voeg de marinade en de oestersaus toe en breng aan de kook.
  • Schep het vlees, de bosui en de cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 1-2 min.

Tips / Opmerkingen

Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.

Nutrition

Calorieën: 395kcal | koolhydraten: 15g | Eiwit: 30g | Vet: 24g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fondue bourguignon 2

bourgonsiche fondue
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Verdeel de mayoanise in 4 gelijke delen.
  • Voeg bij het eerste deel een eetlepel mosterd.
  • Klop en nog wat olie door zodat hij weer wat dikker wordt.
  • Meng door het tweede deel de lepel citroensap, door het derde een eetlepel tomatenpuree en door het vierde een eetlepel kerry.
  • Maak de mierikswortelsaus.
  • Doe alle sauzen in kommetjes, zet de tomatenketchup en worc.saus op tafel.
  • Snij het vlees in blokjes.
  • Sauteer ze in een pannetje met de hete olie, gestoken aan een fonduevorkje.
  • U kunt hier salades naar smaak bij geven en stokbrood met boter.