Bieslook Blini's met Zalm

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g poffertjesmix
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 ml melk
  • 1 ei
  • Schil van 1 schoongeboende citroen
  • 25 g bieslook
  • 30 g boter
  • 2 tl fijngeraspte mierikswortel
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g zalm

Instructies

  • Doe de poffertjesmix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en vervolgens het ei toe.
  • Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer het erdoor.
  • Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 ervan door het beslag.
  • Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 minuten goudbruin en gaar.
  • Keer ze na 2 minuten.
  • Maak met de rest van de boter nog 8 blini’s en leg ze op een schaal.
  • Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout.
  • Bestrijk de blini’s met een laagje crème fraîche.
  • Verdeel de zalm in 12 gelijke stukjes en leg ze op de crème fraîche.
  • Bestrooi met de rest van de bieslook en eventueel wat extra peper.

Voedingswaarden

Calories: 405 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Warme hapjes / Zalm
Land van herkomst Wereldkeuken