Tomatensalade met garnalen
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- zout
- peper
- 15 sprietjes bieslook
- 125 g roze garnalen
- 1 stronkje witlof
Bereidingswijze
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en in kom bewaren.
- Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- Tomatenvocht en zaadjes boven andere kom door een kleine zeef wrijven.
- Tomatensap, olie en azijn tot dressing roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- 4 Sprietjes bieslook elk in stukken van ca. 3 cm knippen en apart houden.
- Rest van bieslook boven dressing fijnknippen.
- Garnalen grof hakken.
- Tomatenblokjes, garnalen en 4 eetlepels dressing door elkaar scheppen.
- 8 Blaadjes van witlof nemen, wassen en uitslaan (rest van witlof wordt niet
- gebruikt).
- Op vier bordjes in midden tomatensalade scheppen, 2 blaadjes Witlof ernaast
- leggen, zodat ze elkaar iets overlappen.
- Dressing over salade en witlof verdelen.
- Garneren met bieslook.
- Serveren met foccacia (Italiaanse broodsoort, AH).