Recept afdrukken
No ratings yet

Duosoep

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Maak de groenten schoon.
  • Kook de groenten in aparte pannen met ruim water en zout gaar.
  • Pureer de bloemkool in een keukenmachine met 4 dl bouillon.
  • Doe hetzelfde met de broccoli.
  • Voeg aan beide soepen 1 dl slagroom toe en breng ze aan de kook.
  • Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Bind de soepen eventueel met een beetje maïzena aangelengd met een scheutje water.
  • Schenk voorzichtig beide soepen tegelijk in een bord, zodat de ene helft van het bord is
  • gevuld met witte soep en de andere helft met groene soep.
  • Garneer met geroosterde amandelschaafsel en gehakte bieslook.
  • Geniet van deze heerlijke en kleurrijke duosoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Domates Salatasi

Deze frisse tomaten-komkommersalade is een klassiek Turks voorgerecht.
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de tomaten en komkommer en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
  • Schik zowel de plakjes tomaat als komkommer op een schaal.
  • Pel de ui, snipper hem fijn en strooi deze over de tomaat en komkommer.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper en verdeel de in stukjes gesneden feta erover.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en het sap van de citroen.
  • Laat de salade minstens een kwartier trekken (liefst in de koelkast) en bestrooi voor het opdienen met fijngehakte bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dip van Gerookte Forel

Deze dip van gerookte forel is eenvoudig te maken en heerlijk bij toast of crackers.
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de gerookte forelfilet, zachte boter, citroensap, crème fraîche en gehakte bieslook in een blender.
  • Meng tot een glad geheel.
  • Garneer voor het serveren met extra gehakte bieslook.

Tips / Opmerkingen

Serveer met toast of crackers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crostini met paling en courgette

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de broodjes schuin in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin.
  • Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini.
  • Doe dit ook met de palingfilets.
  • Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling.
  • Strooi het basilicum en bieslook erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer deze crostini met paling en courgette als een smakelijke lunch- of brunchoptie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Creoolse scampi

Recept categorieën: Bijgerecht, Zeevruchten
Land van herkomst: Antillen
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de scampi en bewaar ze in de koelkast.
  • Was en droog de limoen. Rasp de schil en pers het sap uit. Bewaar het sap.
  • Pel en hak de uien.
  • Was en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Pel en hak de knoflookteentjes.
  • Hak de bieslook.
  • Fruit de uien in een pan.
  • Voeg de tomatenblokjes, knoflook, bieslook, laurierblaadjes, tijm, nootmuskaat, het gedroogde pepertje en de limoenschil toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten sudderen totdat het vocht van de tomaten verdampt is.
  • Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur.
  • Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Dien onmiddellijk op.
  • Geniet van dit heerlijke Creoolse scampi gerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de peterseliewortel en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de gesnipperde sjalotjes, bosui en spekjes glazig in de roomboter.
  • Voeg de peterseliewortel toe en verwarm deze zachtjes.
  • Blus af met bouillon en slagroom.
  • Breng aan de kook, pureer de soep en zeef deze.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kabeljauw zachtjes in olijfolie.
  • Verdeel de kabeljauw in kleine stukjes.
  • Fruit de fijngesneden groenten zachtjes in een mengsel van roomboter en bouillon totdat ze gaar zijn.
  • Maak van roomboter en bouillon een gebonden saus en breng op smaak met bieslook.
  • Meng de saus door de groenten.
  • Doe een lepel groenten in een bord, leg de stukjes kabeljauw erbovenop en schenk de soep erover.
  • Geniet van deze smakelijke crèmesoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettesoep van kippenbouillon

Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de ui en de uitgeperste knoflook in een pan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de wijn toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
  • Voeg de volledige inhoud van het bakje Boursin Cuisine toe en verwarm de soep weer.
  • Blijf roeren en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de soep in borden en garneer met fijngeknipte bieslook en croutons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Kipsalade van de Kaiser

Recept categorieën: Fruit, Kip, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de kipfilets in gezouten water.
  • Als ze gaar zijn, goed laten afkoelen en in blokjes snijden.
  • Snijd de ananasschijven in stukjes en maak de meloen schoon.
  • Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe de kipfiletblokjes en het fruit in een grote kom en voeg de mayonaise, kwark, kerriepoeder en bieslook toe (een beetje bieslook apart houden voor de garnering).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes open en hol ze enigszins uit.
  • Verdeel wat sla over de broodjes en schep er de kipsalade op.
  • Garneer met bieslook en meng alles goed door elkaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktail van Gerookte Paling en Appel

Recept categorieën: Fruit, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte palingfilet in dunne reepjes.
  • Schil de appel en snijd de ze in kleine stukjes.
  • Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1cm.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 1theelepel oranje schilaf.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • In een kom, roer de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap, sherry en zure room tot een sausje.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • In een andere kom,meng de paling, appel,1eetlepel bieslooken 1eetlepe; van de saus.
  • Verdeel het paling-appelmengsel over vier coupes of schaaltjes en schep de overgebleven zure room saus eroverheen.
  • Bestrooi met de overgebleven bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dumpling à la Tjuctjo 

met varkensvlees en waterkastanjes
Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Bereidingswijze

  • Laat de paddestoelen en garnalen ongeveer 30 minuten weken in warm water.
  • Snijd de paddestoelen, garnalen, hamlappen, waterkastanjes en rettich in blokjes van 7 mm.
  • Roerbak de blokjes vlees in een hete wok.
  • Voeg de kastanjes, rettich, suiker, sesamolie, chili-olie, zout en peper toe en roerbak alles ongeveer 1 minuut.
  • Roer aardappelmeel glad met water en meng dit door de vulling.
  • Laat afkoelen.
  • Hak de pinda's en bieslook fijn en meng ze door de vulling.
  • Meng de bloem, aardappelmeel en reuzel met water tot een glad, soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukjes en rol ze uit tot cirkels van ongeveer 10 cm doorsnee.
  • Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.