Duosoep
porties: 4 personen
ingrediënten
- 500 g broccoli
- 750 g bloemkool
- Zout
- Peper
- 8 dl kippenbouillon
- 2 dl slagroom
- Geroosterde amandelen
- Bieslook
Bereidingswijze
- Maak de groenten schoon.
- Kook de groenten in aparte pannen met ruim water en zout gaar.
- Pureer de bloemkool in een keukenmachine met 4 dl bouillon.
- Doe hetzelfde met de broccoli.
- Voeg aan beide soepen 1 dl slagroom toe en breng ze aan de kook.
- Breng ze op smaak met zout en peper.
- Bind de soepen eventueel met een beetje maïzena aangelengd met een scheutje water.
- Schenk voorzichtig beide soepen tegelijk in een bord, zodat de ene helft van het bord is
- gevuld met witte soep en de andere helft met groene soep.
- Garneer met geroosterde amandelschaafsel en gehakte bieslook.
- Geniet van deze heerlijke en kleurrijke duosoep!