Recept afdrukken
No ratings yet

Duif in bladerdeeg met knolselderij

Recept categorieën: Gevogelte, Hartige taart
Auteur: ChatGTP

Instructies

Duiven:

  • Snijd de borstfilets en de poten van het karkas.
  • Maak de poten schoon, zodat je een schoon botje overhoudt.
  • Verwijder de huid van de duivenborsten.
  • Snijd de kool in julienne en bak deze samen met het teentje knoflook tot het vocht uit de kool is verdampt en laat afkoelen.
  • Snijd de eendenlever in 16 plakjes en omwikkel deze met gerookt spek.
  • Leg op het werkoppervlak de plakken bladerdeeg.
  • Plaats hierop de boutjes met het bot aan de buitenkant van het deeg.
  • Voeg de groene kool toe aan de boutjes.
  • Plaats de pakketjes eendenlever bovenop de kool en daarbovenop de duivenborstjes.
  • Verpak het geheel in het deeg, bestrijk met eidooier en leg op een bakplaat met een silpat en laat rusten.

Saus:

  • Hak de karkassen in stukken.
  • Snijd de prei, wortel en knolselderij in brunoise (fijne blokjes).
  • Bak de karkassen stevig aan in wat notenolie.
  • Voeg de groenten toe en bak deze even mee.
  • Blus af met de rode wijn en breng aan de kook.
  • Voeg de gevogeltefond toe, breng opnieuw aan de kook en schuim af.
  • Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn en laurier toe en laat tot 5 dl inkoken.
  • Zeef de saus, monteer met de boter en breng op smaak met zout en peper.

Garnituur:

  • Maak de knolselderij schoon en snijd hiervan plakken met een dikte van 4 mm.
  • Steek uit deze plakken cirkels van 4 cm in diameter en kook deze net gaar in gezouten water.
  • Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken op papier.
  • Maak van deze rondjes torentjes en zet deze vast met een prikker en plaats ze op een bord.
  • Kook de afsnijdsels van de knolselderij gaar in de melk met de room en pureer ze in een keukenmachine.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Duiven:

  • Bak de pakketjes met duif in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 12 tot 15 minuten.

Garnituur:

  • Verwarm de torentjes knolselderij in een oven op 100 graden Celsius.
  • Verwarm de knolselderijsaus en breng de saus op temperatuur.

Serveren:

  • Snijd de pakketjes duif doormidden en leg ze op borden.
  • Plaats de torentjes knolselderij ernaast en trek een streep knolselderijmousseline langs de borden.

Notities

Serveer de saus apart.
Dit gerecht van duif in bladerdeeg met knolselderij is een verfijnd voorgerecht dat een smaakvolle combinatie biedt. Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Coquilles St. Jacques met Gandaham

Recept categorieën: Tussengerecht, Varkensvlees, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de garnituur:

Voor de erwtensoep:

Voor de hazelnoot emulsie:

Instructies

Erwtensoep:

  • Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
  • Fruit beide in boter.
  • Voeg de gevogeltefond en de room toe.
  • Breng aan de kook en voeg de erwten toe.
  • Laat het geheel 5 minuten koken.
  • Pureer de massa, druk het door een zeef en breng op smaak.
  • Laat afkoelen.

Hazelnoot emulsie:

  • Bak de hazelnoten lichtbruin in wat boter.
  • Voeg room en melk toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Pureer en zeef de massa en breng op smaak.
  • Monteer de saus met boter en voeg enkele druppels hazelnootolie toe.

Bladerdeegkussentjes:

  • Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
  • Leg ze op een siliconenmat en laat ze 20 minuten rusten.
  • Bak ze af in een oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
  • Laat ze afkoelen.

Garnituur:

  • Snipper de sjalot en fruit deze in boter.
  • Voeg de doperwten toe en gaar ze op laag vuur.

Coquilles:

  • Kruid de coquilles met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Bak ze in boter aan elke zijde gedurende 1 minuut.

Dresseren:

  • Leg in een diep bord een coquille, daarop een plakje Gandaham, weer een coquille en nog een plakje ham.
  • Voeg een paar doperwten toe en een takje basilicum.
  • Schep de erwtensoep rondom.
  • Schuim de hazelnootemulsie op met een staafmixer en schep het langs de randen van het bord.
  • Leg bovenop een bladerdeegkussentje

Aardappel venkelsoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel-Venkelsoep met Bladerdeegdeksel

Recept categorieën: Groenten, Soep
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de olie en bak de venkel, knoflook en venkelzaadjes hierin gedurende 5 minuten.
  • Voeg de aardappelen, saffraan en chilipeper toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken.
  • Pureer de soep en zeef indien nodig.
  • Laat de soep afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Rol elk plakje deeg iets uit en steek cirkels uit van ± 12 cm doorsnee.
  • Bewaar de deegcirkels afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de soep tot lauwwarm, roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schenk de soep in kommen, snijd het venkelgroen fijn en strooi het over de soep.
  • Maak de rand van de kommen nat met water, leg het deeg over de kommen, druk de randen goed vast en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Zet de soepkommen 15 minuten in het midden van de oven tot het deegdeksel lichtbruin is gebakken.

Notities

Serveer deze heerlijke aardappel-venkelsoep met een knapperig bladerdeegdeksel. Eet smakelijk!